Вкладників «Укрпромбанку» чекають у «Родоводі»

Вкладників «Укрпромбанку» чекають у «Родоводі»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Україна вчасно, за день до встановленого терміну, розрахувалася за поставки російського газу», — повідомила на вчорашньому засіданні уряду Юлія Тимошенко та не забула пом’янути «клікуш», які з вулиці Банкової заважають працювати та прогнозують, що з проплатою можуть бути проблеми. «Але, звичайно ж, нам було дуже важко», — погодилася Тимошенко. Російський «Газпром» тим часом підтвердив факт проплати і висловив сподівання, що й надалі отримуватиме українські гроші без запізнень. Як відомо, Україна вже придбала близько двох мільярдів кубометрів російського газу на суму 400 млн. доларів.

Коаліція всихає, але пнеться

Коаліція всихає, але пнеться

Хоча рішення окремих депутатів про вихід із парламентської коаліції, як показала практика, і не впливають на юридичну легітимність коаліції, та все ж такі вчинки вельми промовисті. За повідомленням прес–служби Української народної партії, свої підписи з–під коаліційної угоди БЮТ, «НУНС» і Блоку Литвина відкликають народні депутати від УНП Ярослав Джоджик та Олександр Клименко. Рішення відкликати двох членів УНП, раніше делегованих для створення коаліції, центральна рада партії ухвалила ще минулого тижня. «Ми дійшли висновку, що помилилися. Ми (УНП) були «батогом», але не хочемо бути ширмою для популістської діяльності уряду», — пояснює лідер партії Юрій Костенко. «Якщо говорити про наступні голосування, то тепер наші депутати вільні від тих зобов’язань, які вони мали в коаліції», — сказав Костенко на вчорашній прес–конференції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дерибан у прямому ефірі

Дерибан у прямому ефірі

До останньої рамки–металошукача — на самому вході до урядової зали засідань — вчора несміливо підходили кремезні дядьки у чорних мундирах з геометричними нашивками золотистого кольору на рукавах. «Портовики?» — звіряючи прізвища зі списком, щоразу уточнював охоронець. Останнє засідання уряду Прем’єр–міністр також вирішила зробити відкритим і тематичним. Головним месиджем Юлії Тимошенко, з яким вона вийшла до телекамер, було показати, як завзято та наполегливо керівник Кабміну бореться із корупцією та утисками державних інтересів у сфері морських перевезнь. Утім планованого фурору не вийшло: помічники підготували Тимошенко тези, які розбивали... навіть члени її уряду.

Міжблокаддя

Міжблокаддя

Українські парламентарії як ніхто вміють перетворити рутину буднів на свято (а за потреби — й на вихідні). На певний час «забувши» про блокадно–проблемне питання підвищення соціальних стандартів, народні депутати «згадали» про іншу тему, яка за потреби може вилитися в блокування трибуни: кадрові зміни в уряді. Їх вимагає Партія регіонів, яку дратує «українськість» міністра освіти, «нахабство й некомпетентність» міністра внутрішніх справ, недостатня роботи міністра праці і міністр охорони здоров’я. Коаліція не лише не проти, а й сама вже давно мріє заповнити лакуни в уряді. Тож сьогодні о 10–й народні обранці почнуть розглядати не проект держбюджету на 2010 рік, а відставки–призначення в уряд. А потім, може, й до бюджету дійдуть — якщо нестійку робочу обстановку не зіпсує кадрове питання.

Всі статті рубрики