НОВИНИ ПЛЮС

08.10.2009

БЮТівці дозволили критикувати Тимошенко

БЮТ вирішив відкликати позов про заборону негативної реклами дій уряду та Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко. Про це заступник Голови Верховної Ради, один із лідерів БЮТ Микола Томенко повідомив в ефірі програми «Свободи слова» на ICTV. Він визнав, що пропозицію зупинити негативну рекламу та обливання один одного брудом суспільство й політики не прийняли.

Про те, що ухвалу Печерського райсуду про заборону несумлінної реклами Тимошенко вже скасовано, вчора повідомив член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов.

«У виборчій кампанії беруть участь багато кандидатів з непростою біографією, і очевидно, що фрагменти цієї біографії так само стануть предметом рекламних зацікавлень», — анонсував Микола Томенко майбутні ролики з антирекламою Януковича та ін.

Ющенко закликає берегти свободу слова

Президент Віктор Ющенко закликає журналістів активно захищати свободу слова, яка, на його думку, сьогодні зазнає утисків. Про це він сказав учора на початку наради з питань захисту свободи слова та розвитку теле– і радіопростору. «Не думайте про свою зарплату, посаду», — звернувся глава держави до журналістів, підкресливши, що без свободи слова і без вільного вибору громадян не може бути демократії, а відтак і незалежної України.

Янукович просить Юлю поступитися дорогою

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко має «поступитися дорогою» тим політикам, які здатні забезпечити підняття прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати українським громадянам. Перебуваючи у Павлограді Дніпропетровської області з робочою поїздкою, головний опозиціонер також сказав, що влада «повинна думати не про вибори, а про те, як боротися з кризою і підняти економіку».

«Свобода» відзначить Покрову маршем

14 жовтня у Києві ВО «Свобода» проведе марш за визнання УПА під гаслом «Бандера — наш Герой! Покрова — наше свято!» Початок — о 15.00 у парку Тараса Шевченка. По завершенні маршу відбудеться святковий концерт на майдані Незалежності, у якому візьмуть участь рок–гурти «Кому вниз», «Тартак», «От Vinta» та інші.