Кадрів малувато!

Кадрів малувато!

Малюкам, які живуть у столиці, набагато легше отримати фахову медичну допомогу, ніж дітлахам із далеких сіл та невеличких містечок. Адже наразі по всій Україні не вистачає 3500 педіатрів, і найбільше вакансій утворилося не в хлібосольному Києві, а в регіонах. Як розповіла «УМ» заступник директора Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Валентина Педан, причин багато. Одна з них — низька зарплата на тлі великої відповідальності. Тому спеціалісти неохоче йдуть працювати на село, та й у містах бувають вакансії дитячого лікаря.

І «бухати» не треба...

І «бухати» не треба...

Вдихання тютюнового диму людьми, які не курять, може стати причиною хронічного запалення печінки та накопичення в ній жиру, повідомляє сайт медлінкс.ру. Такі результати американські лікарі отримали після річного експерименту на лабораторних пацюках. За результатами дослідження, тварини, які вдихали тютюновий дим, нарощували жир у клітинах печінки. А це первинна ознака неалкогольної жирової хвороби, яка врешті–решт призводить до неправильної роботи органа.

Нащо нам та голка?

Нащо нам та голка?

Медики Черкаської міської поліклініки №5 перші в області відмовилися від голки: віднедавна тут працює новий прилад, за допомогою якого можна зробити аналіз крові, не роблячи жодного проколу на тілі пацієнта. Ця новинка не тільки для тих, хто панічно боїться «колючих» процедур. Вона й для тих черкащан, які вважають за краще витрачати гроші не на лікування хвороб, а на їхнє попередження.

Не гальмуй, релаксуй!

Не гальмуй, релаксуй!

Світова фінансова криза відсвяткувала свій перший день народження. За рік, що минув від «завалу» потужного американського банку, в нас багато чого змінилося. Але найголовніше, як стверджують психологи, — збільшився рівень тривожності населення. Люди з острахом дивляться у своє майбутнє, малюють в уяві картини можливих невдач і не можуть розслабитися та відпочити від турбот навіть у вільний час. А це, як доводять численні дослідження, негативно впливає і на продуктивність роботи, і на міжособистісні стосунки (у родині, між друзями, колегами тощо), і на стан здоров’я (сотні хвороб мають психосоматичну природу, тобто з’являються в результаті «розхитаних нервів»).

Всі статті рубрики