Вогняний слід

Вогняний слід

Лікарі не беруться прогнозувати, як зміниться стан трьох працівників Запорізького автомобілебудівного заводу, які опинилися в епіцентрі вчорашньої пожежі на складі фарб і лаків. Як повідомили кореспондентові «УМ» в опіковому відділенні 5–ї лікарні міста Запоріжжя, всі троє людей зараз у реанімації, і лікарі борються за їхнє життя: «Надто рано щось передбачати. Занадто мало часу минуло — тільки один день».

Під прапором Гвінеї ховався кілер

Під прапором Гвінеї ховався кілер

Позавчора на одному з Канарських островів іспанська поліція заарештувала 33–річного уродженця Керчі Олега Єремеєва, якого українські правоохоронці підозрюють у вбивстві віце–прем’єра Криму Олександра Сафонцева, скоєному 5 лютого 1998 року, повідомляє AFP. Здивованого українця затримали на судні під прапором Гвінеї, яке зайшло поповнити припаси в порт Пуерто–де–ля–Лус міста Лас–Пальмас. Цікаво, що Єремеєву тривалий час вдавалося переховуватися від Інтерполу — він наймався матросом на торгові «посудини», які часто міняв за найменшої небезпеки.

Монета Бандери

Монета Бандери

Як розповів директор компанії–виробника монети «Експрес Кур’єр корпорейшн» Максим Габер, монета діаметром 30 міліметрів та товщиною 3 міліметри виготовлена з рідкісного металу — нейзильберу.

На Форум без мільйона

На Форум без мільйона

Другого дня «Форум видавців» відвідав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Зустрівши при вході Олександру Коваль, по–дружньому поцілував її в щічку і відразу відзвітував: «Цього року мільйон не привіз. Це минулоріч такий бюджет. Пощастило купити 900 назв, загалом вийшло близько 20 тисяч книг. У Луганську тоді вперше бачили українську книжку. Цього року у мене антикризовий підхід. Купуватиму сам. Планую стратити дві тисячі». На запитання «УМ», якої ж підтримки у сфері книгорозповсюдження слід очікувати від міністра, пан Луценко зізнався, що навесні фінансово допоміг виданню «Добра читальня». «За наші кошти вони видали дві книжки — переклади з англійської. У рамках «Форуму видавців» передамо тисячу примірників на акцію «Подаруй дитині книгу». Особисто читав їх своєму меншому. На жаль, допомогти більшим МВС не зможемо», — відзвітував «УМ» Юрій Луценко.

Тиск часу

Тиск часу

Як уже писала «УМ», подарунок киянам на День Незалежності — квітковий годинник — не витримав шаленого святкування, і наступного ж дня його механізм та стрілки довелося забирати на ремонт. Тоді «київзеленбудівці» обіцяли вже за тиждень повернути годинник на місце, однак його налагодження затягнулося через заміну одного з коліщаток механізму. Сьогодні ця деталь уже готова і разом із механізмом знаходиться у виробника — ТОВ «Час».

Чверть години в Європі

Чверть години в Європі

Учора президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук та голова міжнародного новиннєвого каналу Euronews Філіп Кайла підписали угоду про започаткування україномовної короткої версії Euronews. Йдеться про трансляцію 15 хвилин ефіру одного з кращих незалежних інформаційних каналів українською мовою — на «Першому Національному» у будні дні з 19–ї до 23–ї години.

Князю, здавайте аналіз

Князю, здавайте аналіз

Кам’яний різьблений саркофаг, де покояться останки князя Ярослава Мудрого, відкрили у присутності директора Національного заповідника «Софія Київська» Нелі Куковальської та провідного українського історика й антрополога, доктора історичних наук Сергія Сегеди. Науковці дістали дерев’яну скриньку з останками князя Ярослава та, як гадають, його дружини, а також... кілька старих радянських газет «Правда» та «Ізвєстія». Річ у тім, що гробницю Ярослава Мудрого науковці відкривають уже втретє. Останнього разу кістки князя забрали до тодішнього Ленінграда, а поки велися дослідження, почалася Друга світова війна. Повернули останки до Києва аж 1964 року, а разом із ними науковці поклали також і газети з публікаціями про свої дослідження і чорно–біле фото Софії того часу. Відтоді наука зробила кілька «семимильних кроків» вперед, і князя вирішили потурбувати ще раз — аби зробити йому аналіз ДНК.

Всі статті рубрики