Тераси, що підспівували Шаляпіну

Тераси, що підспівували Шаляпіну

«Співочі тераси» у селі Городному стануть постійним місцем проведення однойменного етнічного фестивалю, а заодно і пунктом туристичного маршруту з попередньою назвою «Золоте кільце Харківщини». Цікаво, що до минулих вихідних про цю унікальну архітектурну пам’ятку, збудовану відомим цукрозаводчиком Іваном Харитоненком, нічого не знали навіть мешканці навколишніх сіл. Тепер же вона має усі шанси ввійти до екскурсійної карти Євро–2012 і здобути славу найкращого концертного майданчика під відкритим небом.

Розпис на скрині

Розпис на скрині

Всеукраїнський симпозіум народного мистецтва «Суботів–2009» розпочався на батьківщині Богдана Хмельницького — в місті Чигирині Черкаської області. Сюди, за ініціативи Національного історико–культурного заповідника «Чи­гирин» та Національної спілки майстрів народного мистецтва, з’їхалися народні майстри із Черкащини, Києва, Харкова, Дніпропетровська, Чернігова. «Серед майстрів є такі геніальні особистості, як лауреат Національної премії імені Шевченка Віктор Наконечний, заслужений майстер народної творчості Георгій Кожокарь. Такий симпозіум ми проводимо п’яте. Цього разу майстри покажуть свої таланти в малярстві, писанкарстві, різьбі та розпису по дереву на вільну тему», — розповідає «УМ» директор заповідника «Чигирин» Василь Полтавець.

Вода на вагу золота

Вода на вагу золота

З того часу, як система водозабезпечення Луганщини опинилася в руках невідомих офшорних ділків, минуло півтора року. Як і попереджали експерти, населенню краю ця оборудка, окрім підвищення тарифів удвічі, не дала нічого доброго. Причому такого сумного висновку дійшли уже не тільки пересічні луганчани, а й деякі депутати обласної ради, що входять до «біло–блакитної» більшості. Про що вони не соромляться говорити вголос. І тільки представники «концесіонера» роблять вигляд, що все йде, як слід.

Всі статті рубрики