ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

14.05.2009

Німеччина

Перша бундесліга. Матчі 32–го туру. «Баварія» — «Байєр» — 3:0 (Тоні, 47; Рібері, 59; Подольськи, 71), «Вольфсбург» — «Боруссія» (Д) — 3:0 (Джеко, 14, 85; Графіте, 47), «Кельн» — «Герта» — 1:2 (Чіхі, 90 — Сісеру, 42; Еберт, 53; Андрій Воронін грав за «Герту» з 70–ї хвилини), «Карлсруе» — «Ганновер» — 2:3.

Лідери: «Вольфсбург», «Баварія» — 63, «Герта» — 62, «Штутгарт» — 58 (31)...

* * *

Фінський захисник «Вердера» Петрі Пасанен відновився від травми й почав тренування в основній групі. Утім майбутній суперник «Шахтаря» в фіналі Кубка УЄФА все одно відчуває проблеми з обороною, адже в лазареті перебувають Пер Мертезакер і Налдо.

Товариський матч

Албанія — «Мілан» — 3:3 (Роналдіньйо, Шевченко, Індзагі).

Найдорожчий трансфер в історії?

«Манчестер юнайтед» і «Реал» підписали попередню угоду про переїзд до Мадрида влітку цього року португальця Кріштіано Роналдо. Очікується, що за найкращого футболіста світу англійці отримають щонайменше 80 мільйонів євро, повідомляє агенція AFP. Необхідною умовою трансферу вважають перемогу на виборах президента «Реалу» Флорентіно Переса, який уже очолював клуб у 2000—2006 рр.

Досі найдорожчим трансфером був перехід француза Зінедіна Зідана з «Ювентуса» до того ж «Реалу» за 72 млн. євро в 2001 році.

Невдала апеляція «Барси»

УЄФА відхилила клопотання «Барселони» стосовно скасування дискваліфікації захисника каталонців Еріка Абідаля. Іспанська команда вважала помилковою червону картку, пред’явлену французу норвезьким рефері Овребо в півфіналі Ліги чемпіонів проти «Челсі», й сподівалася залучити Абідаля на вирішальний двобій із «МЮ». Проте «дисциплінарні» чиновники заявили, що рішення арбітра на полі не можуть бути скасовані.