На кону людські життя

На кону людські життя

Озвучена напередодні начальником дніпропетровської обласної міліції Анатолієм Науменком версія про ймовірний підпал як причину займання в приміщенні салону гральних автоматів у Дніпропетровську, зна­йшла неабияку підтримку серед власників грального бізнесу. На вчорашній прес–конференції в УНІАН керівники компанії «Порив» (якій належить зазначений об’єкт) представили докази, що, на їхню думку, мають довести безпідставність звинувачень на адресу компанії в порушенні елементарних вимог техніки безпеки, внаслідок чого загинули люди. Отже, українці й надалі матимуть можливість набивати черева «одноруких бандитів», ризикуючи не лише грошима, а й власними життями?

Монумент «розшматованих» родин

Монумент «розшматованих» родин

В одній із найбільших греко–католицьких святинь України — Маріїнському духовному центрі, що в Зарваниці Теребовлянського району Тернопільської області, — хочуть спорудити незвичайний монумент. Упродовж останнього десятиліття Зарваниця стала чи не найпопулярнішим місцем паломництва для сотень тисяч західноукраїнських заробітчан, де вони вимолюють кращу долю для себе й своїх родин. У їхній спільноті й народилася ідея увіковічнити для нащадків пам’ять про драматичну сторінку в історії України, коли необхідність елементарно виживати руйнує основи споконвічних родинних цінностей.

Москву запитають про вбивцю

Москву запитають про вбивцю

Андрій Довгань, «герой–антифа», який «самообороняючись» убив Максима Чайку, студента журналістики Одеського університету та одного з лідерів патріотичного молодіжного руху «Січ», завдавши тому численних ножових поранень, переховується в Росії. Такого висновку дійшла під час розслідування Служба безпеки України. «За отриманими останніми даними, підозрюваний у вбивстві перебуває на території Росії.

П’ятачок під наглядом

П’ятачок під наглядом

Випадків захворювання на «свинячий грип», або вірус AH1N1, в Україні досі не зафіксовано. Однак голова Державного комітету ветеринарної медицини Петро Вербицький на останньому брифінгу заявив, що вони повністю готові до ймовірної небезпеки. З цього приводу уряд навіть вирішив повністю профінансувати відповідні програми комітету. «У нас є системи для перевірки худоби, які можуть бути використані за першої підозри на грип», — сказав пан Вербицький.

Знайшовся, хто не ховався?

Знайшовся, хто не ховався?

Як учора повідомляла «УМ», столичні правоохоронці чотири дні намагались встановити місцезнаходження друга й колеги по бізнесу Ігоря Пелиха — 26–річного Олега Кирилова. Він був за кермом авто «Хонда Аккорд», у якій під час ДТП загинув відомий телеведучий та ще одна молода пасажирка. Нагадаємо, трагедія сталася на світанку 8 травня. «Хонда» на великій швидкості зачепила інше авто, виїхала на газон, «зрізала» три дерева і перекинулася. Олег Кирилов із місця страшної аварії втік.

Узаконені 110 км/год

Узаконені 110 км/год

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На початку березня уряд вже ініціював збільшення швидкісного бар’єра у населених пунктах з 60 до 70 км/год, а поза ними — до 110 км/год. замість звичних 90. Проти виступила Держ­автоінспекція, яка наполягала, що такі зміни призведуть до збільшення й без того високої аварійності на дорогах. Відтак даішники розробили свої пропозиції, які Кабмін таки схвалив.

Дайте півтори гривні — додому хочу

Дайте півтори гривні — додому хочу

Два дні поспіль чимало мешканців Луцька не змогли вчасно потрапити на роботу й навчання — тролейбусники виконали обіцянку розпочати безстроковий страйк до повного погашення боргів із зарплати. Не вийшли з автопарку й мікроавтобуси одного з найзавантаженіших маршрутів — 15–го, бо його теж обслуговують працівники підприємства електротранспорту. На вулицях доводилося спостерігати, як діти просили у перехожих позичити півтори гривні, щоб хоча б іншими, обхідними маршрутами, добратися додому.

Полтавські квіти з Лондона

Полтавські квіти з Лондона

Днями колекцію Полтавського художнього музею поповнили 62 картини. Подарувала їх після підписання відповідної угоди з мерією уродженка Полтавщини, представниця української діаспори в Лондоні Люба Отаманюк. Під час Другої світової війни її (до заміжжя жінка мала прізвище Стеблина) вивезли з України чотирнадцятирічною дівчиною. Після поневірянь по світах знайшла прихисток у Лондоні, де познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, художником Анатолієм Отаманюком.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики