На греблі, на Дунаї

На греблі, на Дунаї

На зустрічі зі студентами і викладачами 18–ти одеських вишів Віктор Ющенко підтвердив готовність проголосити одночасні дострокові вибори глави держави і парламенту, якщо Верховна Рада України ухвалить найближчим часом зміни до Закону про вибори народних депутатів України, що передбачатимуть вибори членів парламенту за відкритими партійними списками. «Якщо сьогодні всі політичні сили в парламенті, починаючи від Прем’єра Юлії Тимошенко та глави опозиції Віктора Януковича, що вже висловилися проти закритих списків, справді змінять закон про вибори народних депутатів України і за цією моделлю будуть готові йти на вибори, я зроблю їм крок назустріч і ухвалю рішення про проведення дострокових президентських виборів», — наголосив глава держави.

Ех, Процику...

Ех, Процику...

Колишній прокурор курортної столиці 46–річний Ростислав Процик став колишнім тільки трохи більше місяця тому — начебто добровільно попросився на пенсію. Ця несподіванка стала топ–новиною більшості кримських видань. Особливо після того, як до них просочилась інформація, що трудове минуле свого колеги прискіпливо вивчає спеціальна бригада Генпрокуратури.

Копірайт суспільних цінностей

Копірайт суспільних цінностей

«Сьогодні дуже важке життя, тому людина захищається, ставить між собою та рекламою якусь стінку. Наша супермета — достукатись до загалу, розповісти, що є така сфера, як соціальна реклама», — сказав на прес–конференції з нагоди початку фестивалю голова Союзу рекламістів України Євген Ромат.

Бери той «Берикс»...

Бери той «Берикс»...

Суховантаж «Берикс» (порт приписки — Маріуполь) майже п’ять місяців, відтоді як у грудні минулого року з партією м’яса кроля, птиці й свинини покинув грузинський порт Поті, розсікає хвилі Чорного моря в надії пристати до якого–небудь портового причалу. Спочатку в Миколаєві, Одесі і ще хтозна–де, а нині — в Керчі. Але всюди «Берикса» женуть подалі, наче прокаженого. А все тому, що, за інформацією вітчизняного Держкомітету ветеринарної медицини (відповідний лист за підписом головного його керівника Петра Вербицького про це надійшов керівникам портів. — Авт.), досі не встановленому вантажоприймачу адресувалася продукція, термін придатності якої вийшов ще у 2006 році. До того ж невідомо, звідки той «делікатес», вантаж — без маркування?

Такого ще не було

Такого ще не було

Два дні тому сомалійські пірати захопили судно «Ганза Ставангер» під прапором Німеччини, яке належало компанії «Леонард унд Блумберг Редерай» із Гамбурга. Як з’ясувалося, серед 20 осіб екіпажу є двоє наших співвітчизників: третій помічник капітана та моторист. Сам капітан — громадянин Німеччини, є також троє росіян та 14 філіппінців. Як повідомив речник МЗС України Василь Кирилич, у Гамбургу створено оперативний штаб, до складу якого входять представники компанії–оператора, спецпідрозділу з боротьби з кримінальною злочинністю та МЗС ФРН. Причому німці одразу заявили, що всіма питаннями, пов’язаними зі звільненням судна та екіпажу, займатимуться самі, а будь–яка офіційна інформація щодо визволення судна буде отримана лише каналами МЗС ФРН. За інформацією з цих каналів, телефонний зв’язок із судном відсутній. На думку представників компанії, це пояснюється тим, що «Ганза Ставангер» у даний час прямує до берегів Сомалі. Вимоги піратів також невідомі.

Викривають гучно, ув’язнюють — вибірково...

Викривають гучно, ув’язнюють — вибірково...

Учора й сьогодні всеукраїнські мас–медіа повідомляють про викриття організованого злочинного угруповання під Новобогданівкою. «Спеціа­лізація» цього ОЗУ, як і чотирьох попередніх, затриманих у «зоні лиха — зоні бізнесу» упродовж 2005–2009 років, незмінна: викрадання боєприпасів зі складів артбази військової частини А–2985. Керівники Запорізького обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю акцентують на тому, що наразі затримано групу зловмисників із міжнародними зв’язками, які боєприпаси і вибухівку з військової частини цупили «тривалий час і систематично». Усіма оборудками заправляв громадянин Вірменії.

Залітні «граки»

Залітні «граки»

Митна служба аеропорту «Бориспіль» заарештувала німецький літак «Рейтеон 390 Прем’єр 1». Зробили це в результаті планової комплексної перевірки. Виявилося, що літак, який виконував міжнародний рейс «Берлін—Бориспіль», ще й «підробляв» перевезеннями всередині України. Як повідомила прес–служба Митної служби України, під час перевірки виявилося, що літак також перевозив пасажирів до Луганська і назад.

Студенти і яйця

Студенти і яйця

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Початково акцію анонсували як найбільшу яєшню, але згодом з’ясувалося, що студенти мали на увазі не одну велику, а багацько різних яєшень. Хоча кількість яєць вражає у будь–якому разі.

УТОЧНЕННЯ

УТОЧНЕННЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики