Третій перший

Третій перший

Учора Президент призначив Володимира Огризка першим заступником секретаря РНБО. Колишній міністр закордонних справ став уже третім першим «замом» Раїси Богатирьової. Крім Огризка, посади з такою назвою обіймають Костянтин Грищенко і Степан Гавриш. Грищенко — до речі, теж екс–глава МЗС, за сумісництвом є послом України в Росії.

Світова плюс українська

Світова плюс українська

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Світова криза, що «блукає» планетою, зіткнулася з україн­ськими реаліями. Специфіка нашої скрути полягає у поєднанні криз у всіх її проявах – світової фінансово–іпотечної, економічної, внутрішньополітичної та інституційної. Український громадянин відреагував на цю ситуацію анекдотом: «Летить криза над світом, пролітає над США, оцінює й каже: «О, добре я тут попрацювала». Пролітає над Європою: «І тут мої результати непогані». Летить над Україною і дивується: «А тут якийсь «умілець» ще до мене постарався».
Така усна народна творчість лише підтверджує висновок фахівців: Україна вже давно переживає системну кризу, а світова рецесія лише загострила прояви української кризи у вигляді так званої «нефункціональної демократії». Зберігаючи зовні демократичні принципи, українське суспільство в умовах кризи зіткнулося з неефективними владними й політичними інституціями та неякісним державним менеджментом.

Хто краще бореться за моральність ТБ

Хто краще бореться за моральність ТБ

Ця справа тягнеться віддавна: ще рік тому «УМ» повідомляла про конфлікт начальника відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Миколи Гриценка з його ж відомством, Нацрадою. Письменник Гриценко загострив тему аморальності деяких вітчизняних телеканалів та неспроможності Національної ради вирішувати цю проблему, виступивши з відкритим зверненням до РНБО. У свою чергу, керівництво Нацради звинуватило Гриценка в «порушенні трудового законодавства» та звільнило його з посади. На підтримку пана Гриценка з’явився лист групи відомих діячів культури.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вашингтон нам допоможе?

Вашингтон нам допоможе?

Незважаючи на те, що головною політичною «цікавинкою» вчорашнього парламентського дня мав стати звіт свіжопризначеного голови СБУ Валентина Наливайченка, у кулуарах Верховної Ради найчастіше лунало прізвище Шамшур. Зранку Президент вніс на розгляд ВР кандидатуру міністра закордонних справ замість відставленого Володимира Огризка: відповідно до подання глави держави, МЗС може очолити посол України у Сполучених Штатах Америки, чия амбасадорська каденція вже добігає кінця. Відтак про Олега Шамшура заговорили всі — включно з тими, хто про нього доти ніколи й не чув. До речі, цей факт (який свідчить далеко не на користь державних мужів), багатьох нардепів вельми обурив. Насамперед представників коаліції, які дивувалися, чому Президент не порадився з парламентською більшістю, перш ніж пропонувати їй на затвердження потенційного міністра, і нагадували, що на їхню пропозицію призначити на цю посаду Бориса Тарасюка Банкова так нічого й не відповіла.

Всі статті рубрики