Пам’ять, увічнена на стіні

Пам’ять, увічнена на стіні

Днями виповнилося 67 років від часу загибелі поетеси і громадської діячки Олени Теліги від рук німецьких окупантів. З метою вшанування пам’яті української патріотки, яка свідомо поклала життя за Україну, в столиці урочисто відкрили пам’ятну дошку на будинку № 25/18 по вулиці Льва Толстого. Тут у квартирі № 90 мешкало подружжя Олени і Михайла Теліг перед тим, як їх схопило гестапо. А 9 лютого 1942 року в приміщенні Спілки українських письменників жінку заарештували за антифашистську діяльність. Разом із Оленою добровільно здався й її чоловік, який заради цього назвався письменником. 22 лютого 1942 року пару розстріяли в Бабиному Яру разом із соратниками.

Своя проти своєї

Своя проти своєї

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як повідомило вчора генеральне консульство України в Мілані, 24 лютого в одній із квартир північноіталійського міста Болонья співробітники поліції знайшли тіло 19–річної громадянки України. На жертві було виявлено численні поранення, які й призвели до смерті. Злочинця, правильніше злочинницю, знайшли в сусідній кімнаті того ж помешкання. Нею виявилася ще одна громадянка України — співмешканка загиблої. Вона відразу зізналася у скоєнні жахливого злочину. Окрім того, у вбивці виявили порізи на зап’ястках і на горлі — за словами жінки, після того як усвідомила, що накоїла, вона намагалася вкоротити собі віку, порізавши вени.

Ой минула вже зима — грошей

Ой минула вже зима — грошей

Цьогорічна весна для багатостраждального українського села за всіма прогнозами буде не просто складною, а катастрофічною. Саме це слово чи не найчастіше вживали депутати–аграрії Волинської облради на засіданні постійної депутатської комісії з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин. Як поінформував начальник Головного управління сільського господарства та продовольства облдержадміністрації Анатолій Аршулік, волинські сільгоспвиробники не отримали ще жодної копійки з держбюджету. А весна вже на порозі, треба сіяти.

Гречка для Черновецького

Гречка для Черновецького

Зранку біля Київської міської державної адміністрації виріс зелений намет і заклубочився дим із польової кухні, що стояла поряд. А перед сходами мерії в розмаїтті прапорів БЮТ, Партії регіонів, СПУ, Блоку Литвина, Блоку Кличка та інших політичних та громадських організацій, збирався натовп. Люди тримали плакати з гаслами «Бюджет для киян, а не для кишені Черновецького», «Прокуратура на боці закону чи клану Черновецького?» тощо. Принесли і ляльку, що мала символізувати самого мера, хоча про їхню схожість нагадувала лише гречана крупа, пачками з якою рясно обвішали опудало, та дивний вираз обличчя «манекена». Так почалася безстрокова акція протесту підприємців, перевізників та медиків столиці, програма–максимум котрої — відставка мера. Окрім того, протестувальники вимагають відмінити низку рішень КМДА, які «не дозволяють їм нормально працювати».

Художників восени рахують

Художників восени рахують

Замість 12 художників — 20, замість березня — жовтень, це головні новини, які повідомили на прес–конференції в середу керівники PinchukArtCentre. Це означає, що виставку сучасних українських художників, які претендують на премію у галузі сучасного мистецтва від PinchukArtCentr, й оприлюднення імені того, хто отримає 100000 гривень, переносять на півроку. Слово «криза» на прес–конференції не пролунало, натомість генеральний директор Центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre Екхард Шнайдер сказав, що PinchukArtCentr завдяки премії створив гігантську базу даних українських художників, що вперше в Україні застосовувалась практика відбору художніх робіт по інтернету, що хороших робіт було стільки, що експерти так зворушилися від кількості заявок — 1101, що замість виставки 12 номінантів вирішили зробити виставку 20 і їм дали більше часу підготуватися до виставки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як «буржуа» захапали пляжі

Як «буржуа» захапали пляжі

«Регіонали» — як собаки на сіні. Так образно севастопольський градоначальник висловився на вчорашньому брифінгу щодо позиції своїх одвічних опонентів із міської ради, де більшість складають представники «біло–блакитних» на чолі з Валерієм Саратовим. «Перебуваючи при владі, вони нахапали собі дуже багато землі, — зазначив Сергій Куніцин. — А зараз криза грянула, і не знають, що з ділянками робити. Сидять, як собаки на сіні. Розбиратимемося з кожним випадком».

Всі статті рубрики