РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.02.2009

180 мільярдів гривень
було виведено з банківської системи України, починаючи з жовтня минулого року. За словами першого заступника голови Національного банку України Анатолія Шаповала, уся ця сума пішла на виплату вкладникам депозитів. Пан Шаповал також зазначив, що з жовтня Нацбанк надав допомогу 135 банкам.

 

894 мільйона гривень
передбачено на закупівлю техніки для Міністерства з питань надзвичайних ситуацій цього року в бюджеті Стабілізаційного фонду. За словами очільника МНС Володимира Шандри, уряд виділив кошти на придбання пожежної техніки та обладнання вітчизняного виробництва. А головним розпорядником грошей буде саме МНС.

 

321 992 шлюби
було укладено в Україні минулого високосного року, повідомив міністр юстиції Микола Оніщук. Це на чверть менше, ніж у попередньому. Водночас, констатують у міністерстві, також зменшилася кількість розлучень — на більш як десять тисяч. Утім пан Оніщук запевнив, що ця ситуація є традиційною для високосних років. Він також додав, що найміцнішими є шлюби на Закарпатті, де на одне розлучення припадає три одруження.

 

145 тисяч тонн
небезпечних відходів очікують на утилізацію в Полтавській області. Згідно з повідомленням Полтавської облдержадміністрації, у містах і селищах міського типу щорічно вивозять на звалища один мільйон кубометрів сміття. Там також додають, що в регіоні лише 74 звалища із понад тисячі полігонів зі сміттям мають відповідну проектну документацію і нормально функціонують. Найбільшими забруднювачами є підприємства Полтави, Кременчука, Лохвицького, Гадяцького та Диканського районів.

 

1,6 тисячі родин
отримали торік кредити на власне помешкання за програмою «Власний дім» на Луганщині. За словами генерального директора фонду Леоніда Рисухіна, для реалізації програми в минулому році з обласного бюджету виділили майже вісім мільйонів гривень. Окрім того, в рамках «Власного дому» планується реалізувати проект щодо переобладнання індивідуальних житлових будинків із вугільного на електричне опалення, що дасть змогу кожній родині заощаджувати 1,5 тисячі гривень на рік.

 

80 відсотків
українців не вважають вирішення мовного питання першочерговим. За результатами всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики, лише 15% респондентів відповіли, що мовне питання потребує негайного вирішення. Натомість 44% не вважають так, а ще 38% висловили думку, що це питання є неактуальним взагалі. Під час опитування 39% наших співвітчизників зазначили, що в Україні повинна існувати єдина православна помісна церква, підпорядкована Київському патріархату. Ще 24% вважають, що УПЦ має стати складовою Російської православної церкви.

 

59 країн світу
зазначені як партнери, з якими Міністерство оборони України має намір співпрацювати в поточному році. За словами директора Департаменту міжнародного оборонного співробітництва МО Віктора Смирнова, затвердженим планом передбачено здійснити 1429 заходів міжнародного співробітництва. Найбільше — зі Сполученими Штатами Америки — 166 спільних дій. А заходи, проведені спільно з країнами–членами НАТО, становитимуть 77,4 відсотка від усієї кількості запланованих.

 

31 військовослужбовець
російської армії загинув у РФ із початку року. За повідомленням прес–служби Міністерства оборони Росії, 15 із них покінчили життя самогубством, ще десять — загинули внаслідок нещасних випадків. Троє солдатів загинули через убивство з необережності, один — через порушення правил експлуатації зброї, а ще двоє — у дорожньо–транспортних пригодах. Усього в МО РФ у січні цього року зафіксували 720 злочинів і надзвичайних подій.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>