«Конституція порядку» стартувала з Криму

«Конституція порядку» стартувала з Криму

«Лейтмотив» презентації, що звелась до роздачі присутнім медійникам проекту змін до чинного Основного закону під загальною назвою «Конституція порядку» і розлогої прес–конференції самого Анатолія Гриценка як глави парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, а також лідера Всеукраїнської громадської організації «Громадянська позиція», — перед загрозою економічної катастрофи у країні треба навести демократичний порядок.

Не «нянька» міністрам

Не «нянька» міністрам

Учора Прем’єр–міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що уряд у лютому виконав усі свої зобов’язання щодо соціальних виплат. «Пенсії виплачуватимуть вчасно, в повному обсязі, протягом усього року», пообіцяла ЮВТ перед телекамерами на засіданні уряду. Як порадувала глава уряду, надходження до Пенсійного фонду з січня 2009 року збільшилися в середньому на 21%.

«Специ» рвуться у бій

«Специ» рвуться у бій

Українському спецназу незабаром можуть дозволити захищати наших співвітчизників та інтереси України не лише на Батькіщині, а й у будь–якій точці Земної кулі. Це станеться, якщо Верховна Рада проголосує за зміни до Закону «Про боротьбу з тероризмом», які запропонував депутат від «НУНС» Кирило Куликов. Ці зміни дозволять спеціальним підрозділам Міністерства оборони та Служби безпеки проводити антитерористичні операції за межами України. Зараз і Міноборони, і СБУ мають право діяти лише на власній території, чим програють іноземним колегам, вважає пан Куликов: «Україна значно обмежена порівняно з багатьма державами стосовно захисту своїх громадян поза власними кордонами». Такий висновок напрошується з аналізу подій із захопленням судна «Фаїна», вважає депутат.

Перерізав небо

Перерізав небо

У вівторок о 20.00 на трасі Київ—Одеса водій автомобіля МАЗ, з невідомих причин рухаючись із піднятим кузовом, протаранив пішохідний міст. «Від потужного удару міст зсунувся та впав на кабіну», — повідомили «УМ» у прес–службі Департаменту Державтоінспекції МВС України. Водія, на жаль, врятувати не вдалось: від отриманих травм чоловік загинув на місці. Лише о пів на першу ночі його тіло вдалося дістати з кабіни.

На гріш любові

На гріш любові

Італійській поліції вдалося виявити факт продажу дитини лише під час перевірки телефонних розмов, дозволеної державною програмою боротьби з нелегальною міграцією. Сам злочин відбувся ще у 2004 році — тоді громадянка України, отримавши як винагороду тисячу євро, передала рідну доньку італійському подружжю. Під час розслідування справи карабінерам вдалося з’ясувати, що мати дівчинки та італієць, який згодом усиновив дитину, підробили документи про народження. Вони стверджували, що громадянин Італії є біологічним батьком неповнолітньої. Але медичні дослідження довели протилежне.

Протест зі своєю кухнею

Протест зі своєю кухнею

Представники медиків, МАФів, перевізників, Бюро ритуальних послуг та Націо­нального комітету порятунку бізнесу оголосили, що час акцій протесту «до обіду» вичерпано. Сьогодні о дев’ятій вони прийдуть до стін мерії, звідки не підуть, доки влада не вдовольнить усі їхні вимоги, головною з яких є оголошення мерові Києва вотуму недовіри. Протестувальники стверджують, що добре підготувались до затяжної облоги. «У нас є намети, в яких можна жити кілька місяців, кухня», — розкрив карти представник об’єднання транспорту Києва та Київської області «Столиця» Юрій Артеменко.

Сіль на рани

Сіль на рани

У ці дні «соляна лихоманка» в регіоні сягнула апогею. Вчора купити бодай дрібку солі у найближчих до мого помешкання супермаркетах і крамницях було майже неможливо. Власники деяких магазинів об’явами про відсутність згаданого «стратегічного» продукту «прикрасили» навіть вхідні двері. Ось уже кілька днів поспіль і в обласному центрі, й у інших містах, райцентрах та навіть селах Полтавщини сіллю фактично не торгують у цивілізованому значенні цього слова — її «викидають», як казали в радянські часи. Люди беруть солоний «делікатес» уже не пачками — упаковками по кільканадцять кілограмів...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Долар спотикається

Долар спотикається

З вівторка на середу долар подорожчав у середньому на 28 копійок. Комерційні банки вчора вдень пропонували долар по 9,5—9,85 за гривню, а здати «зелені» можна було в середньому по 9,2 грн. за долар. Офіційний курс долара тримається незмінним — 7,7 гривні. Євро подорожчало в комерційних банках та в обмінниках майже на гривню. Купити євро можна було в серед­ньому по 12,7 грн., а от продати — по 11,7 грн. Офіційний курс євро, встановлений НБУ, — 8,9 гривні.

Всі статті рубрики