У Криму знизили транспортний збір. Але...

У Криму знизили транспортний збір. Але...

Напередодні місцевий парламент на позачерговому, «бюджетному», засіданні ухвалив рішення про зниження ставки податку дорожнього збору в межах 20–80 відсотків від суми, що підлягає зарахуванню в республіканський бюджет.

Указ про вічність

Указ про вічність

Учора країна прощалася зі своїм головним письменником Павлом Загребельним. До будівлі клубу Кабінету Міністрів у Києві прийшли тисячі людей із парним числом квітів — усі, хто читав, захоплювався, любив. До труни Загребельного прийшли і владці, зокрема Президент Віктор Ющенко.

Вас знімають просто в метро

Вас знімають просто в метро

З 5 лютого у метро функціонує система відеомоніторингу роботи контрольних пунктів та кас, повідомляють у прес–службі Київського метрополітену. На всіх 46 станціях метрополітену встановлено 132 IP–відеокамери, об’єднані в систему єдиного центру моніторингу. Раніше в київському метро діяла система «прямого ефірного» телеспостереження, яка охоплювала лише станції з інтенсивним пасажиропотоком, що не відповідає сучасним реаліям.

Пастора заарештують?

Пастора заарештують?

Триває розслідування резонансної справи щодо шахрайства керівників компанії «Кінгз Кепітал». Слідчі таки порушили чергову кримінальну справу ще й щодо пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі і взяли з нього підписку про невиїзд. Адже саме цей пастор (близький до мера Києва Леоніда Черновецького) свого часу регулярно рекламував вигідність внесків до «Кінгз Кепітал» на комунальному телеканалі «Київ», а також під час проповідей. Утім сама компанія виявилася черговою добре продуманою фінансовою «пірамідою», а від оборудки постраждали переважно прихожани «Посольства Божого».

Ударимо Парижем по кризі

Ударимо Парижем по кризі

На міжнародній виставці PRET A PORTER PARIS The heart of fashion, що традиційно відбувається в Парижі наприкінці січня, була присутня й «Українська платформа» — дизайнери Оксана Караванська, Андре Тан, Олена Даць, тандем Земськова—Ворожбит і Ольга Громова на окремому стенді представили фрагменти колекцій прета­порте осіньзима 2009—2010. 1 лютого п’ятірка українських «модних домів» зробила показ у рамках виставки. За пультом сиділа сама голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, яка керувала трьома французами: коли показувати логотипи, як «крутити» світлом і як обходитися з саундтреком до показу. До речі, показ проходив винятково під модну українську музику — «Тартак», «Друга ріка», Катя Чілі, «Перкалаба» і «Даха Браха».

Політична «пробка»

Політична «пробка»

Учора зранку головні вулиці столиці завмерли. Автомобілі заблокували проїжджу частину від майдану Незалежності і щонайменше до станції метро «Арсенальна». Єдине, що поєднувало автівки різних марок та років випуску, — обуренння. Так починався страйк водіїв проти підвищення транспортного збору.

Всі статті рубрики