РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.02.2009

3,7 мільярда гривень позики
з державного бюджету отримає Пенсійний фонд України для виплати пенсій у лютому. Як повідомив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, гроші до пенсіонерів почнуть надходити вже з 4 лютого, а Мінфін зробить усе можливе, аби затримок із виплатами не було. Пан Матвійчук також додав, що Пенсійний фонд уже отримував у січні позику в розмірі 3,8 мільярда гривень. На сьогодні, після повернення їх до бюджету, сума позики скоротилася до двох мільярдів.

 

11 мільйонів гривень
становив загальний борг із виплати заробітної плати на Тернопільщині на початку поточного року. Зокрема, підприєм­ства–банкрути заборгували всього 2,4 мільйона гривень, тоді як активно працюючі — 3,7 мільйона. Найкраще отримують зароблені кошти працівники готельної, ресторанної, фінансової сфер, а також органів держуправління. Загалом із 17 районів Тернопільщини боргів із виплати заробітної плати не мають Бережанський, Кременецький, Заліщицький, Лановецький, Чортківський та Шумський райони.

 

127 біженців
отримали українське громадянство минулого року. За даними Вінницької правозахисної групи, з них 19 осіб — неповнолітні. Крім того, за рішенням Президента України та органів внутрішніх справ, у 2008 році майже 46 тисяч осіб набули громадянства України, а ще 5456 — були його позбавлені. Серед них — 32 відсотки росіян, 17% вірменів, 8% азербайджанців і 7% молдаван. Загалом український паспорт отримали представники 49 країн світу.

 

121 дитину
всиновили торік на Житомирщині, з них 83 дітей прийняли українські родини. Як повідомив заступник голови з гуманітарних питань Житомирської облдержадміністрації Микола Черненко, наразі на обліку служб у справах дітей райдержадміністрації перебуває 1051 сирота та майже три тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування. Нині в області функціонують 25 дитячих будинків і є 122 сім’ї, у яких живуть 363 дитини–сироти.

 

80 відсотків українців
схиляються до думки, що державі потрібен лідер із «сильною рукою». При цьому, згідно з результатами дослідження, проведеного компанією Research&Branding Group, лише 36% наших співвітчизників готові задля стабілізації ситуації у країні пожертвувати частковим обмеженням своїх прав та свобод. Ще 60 відсотків українців очікують на появу нової політичної сили. А половина готова проголосувати за таку, якщо вона відображатиме їхні інтереси.

 

60 років
світ не знав такого падіння темпів економічного зростання, яке панує на Землі нині. Згідно з доповіддю Міжнародного валютного фонду, така тенденція триватиме і в поточному році. Найвідчутнішого удару світова економічна криза, вважають експерти, завдала Європі. Також вони згодні вважати, що найближчим часом економічний розвиток впаде до рівня, найнижчого з часів Другої світової війни. МВФ також інформує, що затвердив надзвичайні позики для таких країн, як Угорщина, Україна, Ісландія, Білорусь і Латвія — загалом на суму понад 39 мільярдів доларів.

 

32,3 відсотка українців
готові взяти участь в масових акціях протесту проти політики Кабінету Міністрів. За даними соціологічного опитування, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень, ще 44,7% виразили готовність підтримати такі акції, якщо криза поглиблюватиметься. І не вийдуть на вулиці, якою б не була політика уряду, 23% наших співвітчизників.

 

14 відсотків питної води
забракував на водопостачальних підприємствах держави минулого року Держспоживстандарт. У 2008 році контролери перевірили 280 водопостачальників. З більш ніж 2,5 мільйона кубометрів питної води майже 400 тисяч кубометрів фахівці визнали не придатними для пиття. Зокрема, 244 підприємства мали різного роду порушення. 25 постачальників «живої вологи» надавали воду, яка не відповідала стандартам за мікробіологічними показниками. 38 підприємств перекачували воду, яка мала нетиповий смак та запах, а на 98 — зафіксовані порушення фізикохімічного складу води.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>