Надкушені кризою

Надкушені кризою

Втрати світових фінансових установ внаслідок кризи склали 1,8 трильйона фунтів стерлінгів (це 2,8 трильйона доларів), підрахував Банк Великої Британії. Для порівнянн: ВВП України минулоріч становив 140 млрд. доларів. У доповіді, підготовленій Банком Великої Британії, стверджується, що нинішня криза — найсуворіша з часів Першої світової війни.

Операція «мотивація»

Операція «мотивація»

Якщо вам за 35, прохання не турбувати. Найкрутіша в Східній Європі інституція сучасного мистецтва, як іменує себе PinchukArtCentre, збирається влити в контемпорарі арт трохи свіжої крові, з цією метою засновує премію для молодих українських художників у галузі сучасного мистецтва. Віковий ценз — до 35 років. З такою приємною новиною вчора публічно стартував новий генеральний директор PinchukArtCentre Еркхард Шнайдер. За два роки існування арт–центр показав багато найдорожчих світових проектів, засвітився на всіх найпрестижніших арт–тусовках, сам Пінчук прорвався в рейтинги солідних колекціонерів і впливових людей сучасного мистецтва. Втім без роботи в своїй країні, зі своїми художниками і олігарх, і його інституція ризикували заробити реноме нуворишів від мистецтва.

Зникла Маринка

Зникла Маринка

Був звичайний вихідний. Родина Дроботюків з села Інгуло–Кам’янка Новгородківського району Кіровоградської області хазяйнувала в будинку і на подвір’ї. Тут же гралася маленька Маринка. Дівчинка сходила зі старшим братом на річку, де той ловив рибу, і повернулася. А коли почало сутеніти, батьки закликали Маринку до хати...

Погралися в пожежників

Погралися в пожежників

НП сталася у селі В’язова Жовківського району. 28 жовтня жінка, ненадовго відлучившись у справах, залишила без нагляду вдома двох малят — дев’ятимісячного та трирічного віку. Коли ж нарешті повернулася, вжахнулась — помешкання стояло в диму. Горіло диван–ліжко, тліюча синтетична оббивка якого й стала джерелом задимлення. Мати на руках винесла дітлахів із задимленої кімнати та загасила вогонь. Відразу потому викликала карету швидкої допомоги та пожежників. Лікарі констатували у меншого маляти отруєння чадним газом і відправили його до Львівської обласної спеціалізованої дитячої лікарні.

День без трамваїв

День без трамваїв

Учора відмовилися сісти за кермо водії одразу двох трамвайних депо — Жовтневого та Салтів­ського. Перші вивели свої машини на колії, але не відчинили для пасажирів дверей. Другі не тільки не приступили до роботи, а ще й пригрозили у разі невиконання їхніх вимог перекрити рух транспорту на вулицях Героїв Праці й Тракторобудівників.

Триста тисяч за життя

Триста тисяч за життя

Жертвою злочинців став бізнесмен, який заробляв на нерухомості. Про те, що йдеться не про підприємця середньої руки, свідчить хоча б той факт, що він є співзасновником столичного ТОВ, яке мало ексклюзивне право на реконструкцію житлового мікрорайону на лівому березі Києва та будівництво кількох житлових комплексів. Але прізвище бізнесмена правоохоронці не повідомляють з етичних міркувань.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україна мерзне

Україна мерзне

У більшості регіонів, у тому чи іншому районі, батареї так і залишилися холодними. Від того, наприклад, в Івано–Франківську шкільні канікули продовжено до кінця тижня. Як розповів учора міністр із питань житлово–комунального господарства Олексій Кучеренко, затримка з початком опалювального сезону пов’язана з жорсткою умовою НАК «Нафтогаз» — саме вони відмовилися постачати паливо без попереднього розрахунку за все спожите.
«Дуже багато регіональних рад до останнього сподівалися, що всі ці погрози не є реальністю, і їх все одно не залишать мерзнути. Проте позиція «Нафтогазу» була непорушною», — сказав міністр. У такому стані, за словами Олексія Кучеренка, опинилися 15 котелень Івано–Франківська, частина Харкова, що обслуговує ТЕЦ–5, Ужгород, Луцьк, а також Макіївка, де, крім боргів, є серйозні технічні проблеми. У кількох містах, зокрема і в Києві, все ж пощастило досягти компромісу і підключити більшість котелень. «Істотним моментом є і те, що населення розраховується на 95 відсотків, але гроші «губляться» десь на шляху», — додав міністр.

Всі статті рубрики