Міни для президента

Міни для президента

Позавчора на території резиденції президента Грузії Михаїла Саакашвілі в місті Зугдіді було виявлено дві протитанкові міни, повідомив агенції «Франс прес» речник МЗС Шота Утіашвілі. Зугдіді розташоване неподалік сепаратистської Абхазії.

Кінець семирічної соціал–демократії

Кінець семирічної соціал–демократії

Позавчора в Литві відбувся другий тур парламентських виборів, який радикально змінив конфігурацію влади. У першому турі 12 жовтня було обрано 73 з 141 депутата Сейму (однопалатного парламенту). Позавчора остаточно визначилися 68 переможців у одномандатних округах. Для формування уряду потрібно 72 мандати. Уже в неділю ввечері стало зрозуміло, що соціал–демократи, які перебували при владі останні сім років, програли. Учора глава уряду Гедімінас Кіркілас збирав речі в прем’єрському кабінеті та готувався до передачі влади своєму наступникові, лідеру виборчого правоцентристського об’єднання «Союз Вітчизни — Християнські демократи» (СВ–ХД), екс–прем’єру Андрюсу Кубілюсу.

Помилка з розрахунком?

Помилка з розрахунком?

Позавчора чотири гелікоптери ВВС США порушили повітряний простір із боку Іраку та атакували ферму неподалік від міста Абу–Кемаль. Свідки розповіли, що вогонь було відкрито по мирних мешканцях. Від цих обстрілів загинули дев’ятеро осіб, з яких шестеро — з однієї родини: батько, мати та четверо їхніх синів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Гривню підтримав увесь світ

Гривню підтримав увесь світ

Тривалі, як казала наш Прем’єр, «цілодобові», перемовини українського уряду з Міжнародним валютним фондом завершилися на мажорній ноті: нам таки погодилися видати кредит «стенд бай». Причому сума виявилася навіть більшою за очікувану — 16,5 мільяр­да доларів. Відповідну заяву, усипану безліччю компліментів українським чиновникам, учора вранці зробив керуючий директор МВФ Домінік Стросс–Кан. Цікаво, що Валютний фонд проявив просто таки феєричну щедрість — обсяг кредитної програми перевищує українську квоту в Міжнародному валютному фонді у вісім разів!

Півмільйона за півгектара

Півмільйона за півгектара

Селищного голову приміських Липців Олександра Водолажського правоохоронці спіймали буквально за руку, коли він у власному кабінеті отримував від харків­ського бізнесмена хабар за виділену під будівництво ділянку. Бувалих УБОПівців вразив не стільки сам факт незаконного продажу землі (кого зараз цим здивуєш?), скільки затребуваний розмір винагороди. За півгектара (хай навіть елітні — поблизу лісу та річки) голова вимагав майже півмільйона гривень!

Порятунок не за морями?

Порятунок не за морями?

Моряки із захопленого піратами судна «Фаїна» далі чекають, поки їх звільнять. Поки що — тримаються. «На цей момент ми можемо підтвердити, що моряки почуваються задовільно, всі здорові, — заявив Андрій Гончарук, заступник голови секретаріату Президента України. — Йде напружена робота, і Президент робить усе можливе заради звільнення наших хлопців». Ясності в цій справі зовсім не додалося, а навпаки, причетні до переговорів стверджують, що чим менше інформації виходить на широкий загал, тим краще для справи якнайшвидшого звільнення заручників живими й здоровими.

Дзвінок до Буратіно

Дзвінок до Буратіно

Віднині вінницькі дітлахи можуть слухати казки по телефону — таку послугу їм запропонувала місцева фірма «Радіо». Оскільки вона надаватиметься в рамках соціального проекту, то буде безкоштовною — клієнту залишиться сплатити тільки за вартість телефонного дзвінка по міському номеру з тональним набором.

Зачохліть сокири!

Зачохліть сокири!

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, карпатські лісові господарства майже повністю перейдуть до поступово–вибіркових вирубів лісів уже з 1 січня. Площу суцільного вирубу, що раніше могла сягати 5 гектарів, тепер зменшено до 1—3, також зменшено зі 100 до 50 метрів максимальну ширину лісосіки. Крім того, господарства зобов’яжуть слідкувати за тим, щоб лісистість окремих ділянок залишалась не менше 65 відсотків.

Вони не мили руки

Вони не мили руки

Як повідомили у прес–службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, 24 жовтня надійшла інформація, що у період із 6 до 22 жовтня до інфекційного відділення Бориславської міської лікарні з підозрою на вірусний гепатит «А» були госпіталізовані сімнадцять місцевих жителів. Стан їхнього здоров’я лікарі оцінили як «легкого ступеня тяжкості».

Контрафакту — на мільйон

Контрафакту — на мільйон

Потужну «бригаду», що спеціалізувалася на фальсифікаті днями викрили на Буковині місцеві убозівці та прикордонники. Як повідомили «УМ» у прес–службі ГУБОЗ МВС, злочинці спеціалізувалися на контрафакті й тривалий час постачали до Румунії фальсифіковані цигарки та лікеро–горілчану продукції українських та молдовських виробників.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики