Удома й погода допомагає

09.09.2008
Удома й погода допомагає

Серена Уїльямс ну дуже хотіла виграти на батьківщині. (Фото Рейтер.)

Нечастий випадок трапився на четвертому в сезоні турнірі з серії «Великого шолома». Відкритий чемпіонат США не встиг завершитися за відведені йому два тижні. Причиною стала погода. І трапилося це не на «дощовому» Уїмблдоні, а по інший бік океану — в Нью–Йорку.

Власне відкладеним залишився лише один матч, зате який — фінал чоловічого одиночного розряду. У ньому в ніч із понеділка на вівторок за київським часом зустрічалися Роже Федерер (2–й номер посіву) й Енді Мюррей (6). Глядачів, які очікували побачити чергову серію протистояння Федерер — Надаль, розчарував молодий шотландець. У півфіналі Мюррей у чотирьох партіях доволі впевнено переграв першого номера світового рейтингу, іспанця Рафаеля Надаля, — 6:2, 7:6, 4:6, 6:4. Стільки ж ходів витратив задля успіху й швейцарець: Федерер змусив зачохлити ракетку серба Новака Джоковича (3) — 6:3, 5:7, 7:5, 6:2.

У жіночих півфіналах легко перемогли посіяні під більш високими номерами тенісистки. Американка Серена Уїльямс (4) вибила з турніру росіянку Дінару Сафіну (6) — 6:3, 6:2; а сербка Єлена Янкович (2) — ще одну представницю Росії — Олену Дементьєву (5) — двічі по 6:4.

У фінальному матчі напруженої боротьби не вийшло. Більш потужна Уїльямс–молодша зробила для перемоги над амбітною Янкович рівно стільки, скільки потрібно. Для Серени цей успіх став третім на кортах центру «Флашинг мідоуз» (раніше тут вона тріумфувала в 1999 і 2002 роках), що дозволило їй злетіти з третього рядка світового рейтингу одразу на перший.

А Єлена хоч і покращила своє досягнення в Нью–Йорку, поки що не виграла жодного турніру «Великого шолома» й залишилася на другій позиції. Ще одна сербка, Ана Іванович, опустилася з першого місця на третє.

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат США (Нью–Йорк, хард)

Фінали

Чоловіки. Пари. Б. Брайєн/М. Брайєн (США, 2) — Длоугі/Паєс (Чехія/Індія, 7) — 7:6, 7:6.

Жінки. С. Уїльямс (CША, 4) — Янкович (Сербія, 2) — 6:4, 7:5.

Пари. Блек/Хубер (Зімбабве/США, 1) — Реймонд/Стосур (США/Австралія, 10) — 6:3, 7:6.

Мікст. Блек/Паєс (Зімбабве/Індія, 5) — Хубер/Дж. Мюррей (США/В. Британія) — 7:6, 6:4.