Держава реанімує «Червону руту»

Держава реанімує «Червону руту»

«Усе залишилося на рівні початку 90–х років, а то й 80–х, — каже виконавчий директор фестивалю «Червона рута» Мирослав Мельник. — Це надуманий репертуар, який не користується попитом у 99% населення. Місцеві автори не мають можливості вийти зі своїми піснями на велику сцену, їх не підтримують обласні й центральні теле– та радіоканали. Люди живуть самі по собі. Функцію популяризації таких виконавців мають узяти на себе фестивалі, у тому числі «Червона рута», яка знаходить невідомих музикантів і перетворить їх у відомих».

Роман Коляда: «Всотую музику, а не пришпилюю її до паперу»

Роман Коляда: «Всотую музику, а не пришпилюю її до паперу»

«Екологія звукового простору», «слухова дієта»... На жаль, у переліку нагальних проблем сьогодення цих понять немає. Левова частка музики, яка нині лунає з телеекранів і FM–діапазону, — це, радше, щось проміжне між шумом і натяком на мелодію. «Погляд у небо» — альбом Романа Коляди (музиканта, журналіста, поета) — не лише спонукає замислитися, що ми слухаємо, він дарує відчуття гармонії. Незбагненної (через те, що справжньої). Роман регулярно виступає на київських майданчиках, його знають у Харкові, Львові, й дедалі частіше на «Радіо–Ера» FM (де він нині працює) лунає запитання: «Що то за фортепіанна музика лунала щойно в ефірі?». Восени музикант планує запросити своїх шанувальників на великий концерт.

По слідах секретної концепції

По слідах секретної концепції

Статус Почесного гостя на престижних ярмарках — це той джокер, що випадає національному гравцеві на конкурентному ринку. Зумієш ним розпорядитися — і твій експорт (товарів, ідей, іміджу) різко піде вгору. Виглядає цей шанс як режим найбільшого сприяння, що надають організатори головному експонентові: вагомі пільги з оренди виставкових площ, пріоритет у програмі заходів, мобілізація преси. Не лінуйся — користай!

Всі статті рубрики