Алло, космос, це Донецьк

Алло, космос, це Донецьк

Про особливості місцевого відзначення подвійного свята в останню літню неділю колоритно свідчить порівняння з тутешнім фольклором: п’яний, як у День шахтаря. Проте донеччани та гості міста не тільки віддавали належне міцним напоям та пиву, які цього дня тут текли рікою, що вийшла з берегів. Тим більше, що святкування в обласному центрі розпочалося заздалегідь.

Не довіряй. Перевіряй

Не довіряй. Перевіряй

Чималі кошти, скеровані державою на ліквідацію наслідків стихії 23—27 липня у Західній Україні, схоже, викликають неабияку «зацікавленість» — фінансові оборудки навколо їх використання вражають своєю нахабністю і, треба визнати, винахідливістю. Місцеві «господарники» вирішили скористатися моментом і за рахунок «ліквідаційних» коштів прикрити власну тривалу бездіяльність. «Мертві душі» й завищення розмірів утраченого врожаю — явища, що стали чи не найпоширенішими способами «доїти» бюджет.

«Даллас» у Севастополі

«Даллас» у Севастополі

Щоправда, «приймаюча сторона» — місцеві «вітренківці», комуністи і «Рускій блок», — що вчора зранку зібралась на Графській пристані, виявилась не такою вже численною. На заклики деяких їхніх лідерів із числа депутатів міста моряків, котрі напередодні пообіцяли «американцям набити пику», реально відгукнулись не більше 150 мітингувальників.

Сльози з метеликами

Сльози з метеликами

Початок свята призначено на одинадцяту, однак о 8.30 Олександр Миколайович Кудрейко вже у своєму кабінеті. Він сьомий рік обіймає посаду директора цієї школи на Подолі, але каже, що цього разу прийшов на роботу з особливим настроєм. Адже понад чотири роки школа «квартирувала» на базі інших освітніх закладів, а вчорашній першовересень зустріла в розкішному новому приміщенні. Будівельні роботи тривали два роки, і нині світлі просторі класи виблискують як нова копійка, а за нові парти сядуть 272 учні.

«Телетріумф» із бойкотом

«Телетріумф» із бойкотом

Цьогорічне відзначення кращих суб’єктів та проектів українського телебачення стартувало дещо напружено. Наступного дня після того, як Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила про прийом заявок на участь у конкурсі «Телетріумф», асоціація «Індустріальний телевізійний комітет», до якої входять провідні українські телеканали, заявила, що права на ТМ «Телетріумф» належать їй. Згодом з’ясувалося, що заява ця дійсності відповідає лише наполовину — ІТК не володіє, а тільки управляє правами на ТМ «Телетріумф».

Життя після артобстрілу

Життя після артобстрілу

Лозівщина поступово приходить до тями. Наприкінці минулого тижня штаб із ліквідації наслідків пожежі на 61му арсеналі прийняв рішення скоротити зону відчуження до одного кілометра, тому мешканці району почали повертатися до своїх домівок. Картину люди застали ще ту. У трикілометровій зоні лиха фактично не залишилося будинків, в яких би уціліли вікна. У багатьох помешканнях вибухова хвиля змішала все докупи, пообдиравши шпалери, розкидавши меблі. Лозівчани хоч і не залишилися без даху над головою у прямому значенні цього слова, проте їхні домівки важко назвати придатними для життя. Військові в один голос стверджують, що лише завдяки Божому провидінню вибухи на складах минулися без людських жертв. Але усі фахівці підкреслюють, що ліквідація НП не буде легкою і триватиме щонайменше два роки.

Смерть під ЗІЛом

Смерть під ЗІЛом

У п’ятницю ввечері біля села Білозір’я Черкаського району 25річна мешканка міста Сміла за кермом «Шевроле Авео» врізалася у вантажівку. Разом із нею їхала її дворічна дитина. Серед пасажирів були також 19річна дівчина та 24річний чоловік.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики