Крути кермо без гуркоту і диму

Крути кермо без гуркоту і диму

Уже з 1 липня наступного року в Україні запровадять стандарт Євро–3. Міністерство транспорту і зв’язку України пропонує внести відповідні зміни до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів». Впровадження європейського стандарту стане лише першим етапом у приведенні до відповідності екологічним нормам Європейського Союзу усього автопарку української держави.

Повернення на Батьківщину

Повернення на Батьківщину

Одна з найвизначніших картин Кричевського стала власністю Уласа Самчука в кінці листопада 1941 року. «За прикметну для того часу ціну чотири тисячі карбованців і п’ять кілограмів сала», — згадував пізніше сам письменник. Разом із Самчуком картина помандрувала через усю воєнну Європу, була під бомбардуванням та артобстрілом, перейшла через табори для переміщених осіб, а згодом потрапила за океан.

Не зупиняв і батьків прах

Не зупиняв і батьків прах

Майбутні економіст, історик та правознавець «гризли» граніт науки у вузах столиці автономії, а поночі, надудлившись «під горло» пива, їхали знімати стрес ще й на цвинтар села Мирне Сімферопольського району. Хвацько трощили троє хрести та надгробки аж цілий рік — із квітня 2007 до березня 2008 року, поки на слід одного з підозрюваних не вийшли під час спільної операції співробітники СБУ, прокуратури та міліції.

НАТО на висоті

НАТО на висоті

Акція «Говерла–2008. Україна крокує до НАТО» стартує сьогодні в Івано–Франківську. Цього року в семінарах, лекціях та дебатах щодо Північноатлантичного альянсу візьмуть участь близько 600 молодих людей з усієї України. Семінар на тему руху нашої країни в НАТО для них проведе Борис Тарасюк, колишній багаторічний міністр закордонних справ і затятий євроінтегратор.

Літо на розкопках

Літо на розкопках

8 липня розпочався другий етап Всеукраїнської акції «Молодіжні трудові загони». 20 представників Київського трудового загону у рамках акції поїхали до Національного заповідника «Чигирин», де діти допомагають археологам в розкопках села Стечівка. Тут збереглися не лише сліди козацької епохи, але й древньоруські вали та скіфські кургани. «Ми приїжджаємо сюди вже другий рік поспіль, — розповіла «УМ» керівник трудового загону в заповіднику Людмила Вареник. — Займаємось відродженням села Стечівка. Для цього організували штаб у клуні, спимо в хаті дяка, яку якраз відновлюють археологи, допомагаємо облаштовувати хатину пасічника, поливаємо саджанці в саду, упорядковуємо територію».

Фельдшер на скутері

Фельдшер на скутері

Ідею забезпечити кожен фельд­шерсько–акушерський пункт скутером висловив голова Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик під час відвідин Шосткинського району. І відразу ж визначив кінцевий термін реалізації задуму — до кінця літа, повідомила прес–секретар Лаврика Юлія Гиря.

«Меланж» звільняється «в запас»

«Меланж» звільняється «в запас»

Дослідну установку з переробки «меланжу» — одного з компонентів ракетного палива — презентували в Сумах. Виконавці проекту створення обладнання — Київське державне підприємство Міністерства оборони України «Українська авіаційна транспортна компанія» та Сумський державний науково–дослідний інститут мінеральних добрив та пігментів обіцяють, що з небезпечної сировини можна виготовляти добрива, які будуть не просто безпечними, а навіть корисними.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Документи з пристрастю

Документи з пристрастю

Українці, що стоять у чергах на отримання закордонних паспортів із підвищеним захистом, можуть полегшено зітхнути — відпустка за кордоном не «накриється». Консорціум ЄДАПС, що має ексклюзивне право на виробництво цих документів, продовжує друкувати заповітні синенькі книжечки і вчора не зупинив цей процес. Справа в тому, що на початку тижня консорціум оприлюднив відкритого листа до керівництва держави та МВС, у якому погрожував зупинити друк закордонних паспортів. Причина — держава заборгувала.

З Кабміном в унісон, з КМДА — у суд

З Кабміном в унісон, з КМДА — у суд

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України задоволена, що Кабінет Міністрів прийняв і підтримав низку вимог, висунутих перевізниками. Нагадаємо, 8 липня до Києва приїхали вантажівки, аби заявити владі про свої проблеми. Серед іншого вони вимагали скасувати заборону КМДА на в’їзд вантажного транспорту у столицю з 7.00 по 20.00. Відтак учора віце–президент АсМАП Леонід Докіль звітував про досягнення і невдачі акції. Серед перших можна назвати повну гармонію і порозуміння з урядом. Напередодні Кабмін розглянув 12 вимог страйккому, серед яких — зменшення цін на пальне, початок перемовин з урядами Угорщини і Польщі стосовно обмежень на ввезення пального в автомобільному баку, а також передача АсМАП права видачі дозволів на перевезення вантажів до інших держав.

Всі статті рубрики