РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.07.2008

1 мільйон 967, 8 тисячі

осіб становить чисельність мешканців Криму станом на 1 червня 2008 року, що на 12 відсотків, або на 268 тисяч осіб, менше, аніж у 1994 році. Лише за січень–травень поточного року населення скоротилося на 3,3 тисячі осіб. Головними причинами погіршення демографічної ситуації фахівці називають природний спад, який дещо погіршив міграційний приріст. Утім додають, що за останні п’ять місяців поточного року кількість новонароджених становила 8,6 тисячі осіб, що на 2,9 відсотка більше, аніж за аналогічний період минулого року.

1 мільйон 714,7 тисячі

тонн становить виробництво бензину в Україні впродовж січня–червня поточного року, що на 22,2 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого року. До 1 567,6 тисячі тонн, або на 28,8%, скоротилося і виробництво дизельного пального. Не краща ситуація і з мазутом, якого почали виробляти майже на 40% менше, повідомляє УНІАН з посиланням на власні джерела в уряді.

1,5 мільйона

відпочивальників прийняв Крим із початку цього року, що на 1,4 відсотка більше, аніж за аналогічний період минулого року. За даними Міністерства курортів і туризму півострова, нині туристів мають змогу прийняти 547 санаторно–курортних установ і підприємств, що на 18 установ більше, ніж у 2007 році. Загалом влада Криму сподівається, що в поточному році в автономію завітають понад шість мільйонів осіб.

16 тисяч

фунтів стерлінгів коштувала записка королеви–матері до Вільяма Теллона, продана на нещодавньому аукціоні речей у Великобританії. У ній королева просила упакувати їй на пікнік кілька пляшок французького аперитиву на основі вина і джину «Дюбонне». Організатори сподівалися виручити за цікаве повідомлення від 200 до 300 фунтів, однак несподівано записка пішла з молотка за 16 тисяч. Загалом на аукціоні продали 644 предмети, зібрані Теллоном, який віддав службі королівській сім’ї 51 рік свого життя.

11 тисяч

транспортних засобів, які не відповідають вимогам перевезення небезпечних вантажів, виявили співробітники Державтоінспекції під час перевірки з метою посилення контролю за дорожнім перевезенням небезпечних вантажів та запобігання надзвичайним подіям. У ході операції правоохоронці промоніторили 5 800 підприємств, перевірили понад 32 тисячі одиниць автотранспорту. За порушення законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 2 110 посадових осіб та 12 982 водіїв.

91,2 відсотка

державних актів на право власності на землю оформлено в Україні станом на 1 червня цього року. Відтак сертифікати на земельні паї отримали 6,2 мільйона наших співвітчизників. За словами голови Державного комітету з земельних ресурсів Володимира Воєводіна, лише протягом п’яти місяців поточного року держакти оформили 59,7 тисячі громадян. Державний комітет України з земельних ресурсів планує до кінця цього року завершити видачу держактів.

21 відсоток

саме настільки зріс показник смертності на шахтах Луганщини протягом першого півріччя поточного року. Водночас, за повідомленням територіального управління Держгірпромнагляду, загальний показник травматизму гірників по області дещо знизився — з 852 випадків у 2007 році до 817 — у поточному. Загалом із початку року в копальнях на Луганщині загинули 23 гірники.

13 трамваїв

отримала Вінниця від муніципалітету Цюріха в рамках підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України та Швейцарської Конфедерації. Раніше швейцарці вже передали вінничанам 26 вагонів. А протягом останніх двох місяців місто отримало ще 13 двовагонних трамваїв марки «Міраж», які раніше перебували в експлуатації, однак пройшли повний капітальний ремонт.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>