Півсклянки бензину, будь ласка

Півсклянки бензину, будь ласка

Ціни на бензозаправках знову полізли догори. Найбільше — у Києві, але й регіони також не відстають. Найбільше подорожчало дизельне пальне (на 14 копійок за останній тиждень) та не надто популярний А–92 (його ціна зросла на 13 копійок). Високооктановий А–95 став дорожчим на дві копійки, але цей процес і не думає зупинятися. Так, Мінпаливенерго прогнозує, що до середини червня літр 95–го коштуватиме 6,60. Незалежні експерти називають песимістичнішу цифру — 7 гривень. Причому в негараздах звинувачують владу.

Читайте закони!

Читайте закони!

Як зазначається в повідомленні Міністерства закордонних справ РФ, на адресу керівництва Росії почали надходити численні звернення від українських громадян, які висловлюють занепокоєння через плани влади України вилучити з кабельної мережі програми російських телеканалів. «У зверненнях висловлюється обґрунтована тривога з приводу того, що українська влада всупереч думці мільйонів російськомовних громадян України фактично веде справу до тотальної українізації національного телеефіру».

Куди летить «Грифон»

Куди летить «Грифон»

За оцінками експертів минувшини, вартість викраденої з експозиції розташованого в приміщенні колишньої Івано–Франківської міської ратуші обласного краєзнавчого музею статуетки–підсвічника «Грифон» розміром 10,5х25 сантиметрів (в іншій інтерпретації — «Водолій». — Авт.) на ринку антикваріату може сягнути мільйона гривень. Для пересічного громадянина історична цінність статуетки, мабуть, не перевищує вагу витраченої на її виготовлення бронзи — 400 грамів. Тому нині прикарпатські правоохоронці, як повідомив «УМ» керівник Центру зв’язків із громадськістю Управління МВС в Івано–Франківській області Василь Гультайчук, вживають невідкладних заходів, аби реліквія ХІІ століття, знайдена на території давнього княжого Галича, «не розчинилася» у брухті якогось із пунктів прийому кольорових металів.

Цехова «артпідготовка»

Цехова «артпідготовка»

Вибух артилерійського снаряда часів Другої світової війни, який пролунав у понеділок о 5–й годині 20 хвилин, зруйнував дугову піч та завантажувальну стійку, з якої металобрухт подавали на переплавку. Про його силу свідчить хоча б той факт, що «осколками», на які за мить перетворилася «начинка» діючої печі, в кількох місцях пробило дах цеху. При цьому від потрапляння туди розплавленого металу покрівля зайнялася, хоча «розповзтися» вогню не дали. За інформацією Головного управління МНС України в області, вигоріло 25 квадратних метрів даху.

Нескорені без секретів

Нескорені без секретів

Такої кількості журналістів сувора будівля СБУ на Володимирській, 33, досі не знала. Та все ж, за лісом телекамер, мікрофонів і блокнотів не згубилися великі стенди виставки «Українська повстанська армія: історія нескорених», яку вчора презентували в приміщенні, де свого часу містилася ідеологічна кузня кайданів. «СБУ надає великого значення розсекреченню і оприлюдненню документів НКВС–КДБ про Український визвольний рух 1920–1950–х років, — пояснив на відкритті виставки в. о. голови СБУ Валентин Наливайченко. — Вплив цього руху на історію України є вирішальним, він мав загальноєвропейське значення. Але протягом багатьох десятиліть при комуністичному режимі тема ОУН і УПА була предметом політичних спекуляцій та ідеологічного міфотворення. Створювані в ті часи ідеологічні штампи і досі даються взнаки. Тому сьогодні ми повертаємо правду про УПА на основі розсекречених документів».

У Ані Лорак підвищилась самооцінка

У Ані Лорак підвищилась самооцінка

«Вітаю всіх із перемогою!» — такими словами Ані Лорак почала прес–конференцію з нагоди повернення з «Євробачення — 2008». — Ми посіли першу сходинку. Там навіть не було що порівнювати. Якщо у вас є бодай елементарне розуміння музики, ви це збагнули».

Смуга смерті

Смуга смерті

У Рівному в неділю попрощалися із загиблими внаслідок аварії на Житомирщині, де «жертвами» вантажівки стало 11 осіб. Рівняни поховали подружжя — 44–річну Людмилу та 45–річного Петра Кухарчуків. Жінка працювала вчителькою молодших класів, а чоловік продавав м’ясо на базарі. Сиротами залишилися двоє синів. Страшна автокатастрофа сталася минулого четверга в Житомирському районі поблизу села Вереси. Близько 22–ї години на 132–му кілометрі автотраси «Київ — Чоп» вантажівка «Сканія» з невідомих причин «вискочила» на зустрічну смугу і здійснила лобове зіткнення з міжміською «маршруткою». Швидкість обох автомобілів на момент аварії сягала близько ста кілометрів за годину, тому шансів вижити в такій ситуації практично не було, кажуть експерти. Внаслідок зіткнення загинув водій і всі десятеро пасажирів злощасного мікроавтобуса — восьмеро жителів Рівненщини та троє — Київщини.

Всі статті рубрики