Вареники з шампанським

Вареники з шампанським

Учора центр Києва був чистим від автомобілів — як недільного ранку, або як столиця УРСР зразка 1975 року, коли одні «жигулі» на півкілометра і один круглобокий червоно–жовтий тролейбус. Служби безпеки перекрили рух у серці столиці для того, щоби броньований спецлімузин, доставлений зі США, міг безстрашно перевозити американського президента із «будинку з химерами», де відбувалися переговори на найвищому рівні, до клубу Кабміну, що на Інститутський, де проходила зустріч із Юлією Тимошенко, а потім до пам’ятника Слави та на Софійську площу.

І чужому научайтесь...

І чужому научайтесь...

Поки президенти України та Сполучених Штатів вирішували державні справи, їхні дружини, Катерина Ющенко та Лора Буш, відвідали Національний музей Тараса Шевченка. «Це була дуже тепла й хороша зустріч, — розповіла «УМ» директор музею Наталія Клименко. — Ми провели якісну екскурсію. Наші гості отримали належне уявлення про Тараса Шевченка».

Увійдемо чи заведуть?

Увійдемо чи заведуть?

Питання про приєднання України та Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО перенесено в порядку денному бухарестського саміту з сьогоднішнього дня на 4 квітня. Отже, Вашингтон отримав два додаткових дні на те, щоб масованим дипломатичним бомбардуванням «уламати» Париж і Берлін дати згоду на нашу участь у ПДЧ. Москва ж отримала два додаткових дні на те, щоб малювати перед очима Німеччини та Франції страшні картини «геополітичного зсуву в Європі». Генсек НАТО Ян де Хооп Схеффер виглядає незворушним оптимістом, якому нікуди поспішати: якщо не завтра, то невдовзі, каже він Україні з Грузією.

Що було б, якби Бог був німцем?

Що було б, якби Бог був німцем?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нинішня істеричність Росії щодо наміру України приєднатися до ПДЧ породжена не стільки самим страхом незворотнього виходу України з російського силового поля, скільки — не маючи змоги вплинути на цей природний процес — спробувати зіграти на випередження шляхом просування потрібної людини, котра, наприклад, очоливши Україну, спроможеться девальвувати цей прагматичний вибір. Тобто розрахунок на майбутні президентські вибори. І звідси — реалізація цілого ланцюга дій, що дозволять Росії провести на головний портфель України більш лояльну до Москви людину, ніж Ющенко. До внутрішніх українських «закладок» у цих операціях обов’язково потрібні ще й «закладки» зовнішньополітичні.

Всі статті рубрики