Пліч–о–пліч — модерн і класика

Пліч–о–пліч — модерн і класика

Фестиваль «Серж Лифар де ля данс» цьогоріч триватиме три дні — з 2 до 4 квітня. Як завжди місцем дислокації цього дійства, яке ось уже понад десять років є одним із найбільш поважних та престижних фестивалів у Києві, буде Національна опера. Заходи, присвячені Сержу Лифарю, у цьому театрі відбуваються щовесни. Чергується лише їхній формат — конкурс та фестиваль. Цьогорічний ІХ фестиваль передуватиме Шостому міжнародному конкурсу ім. Сержа Лифаря, внесеного до реєстру ЮНЕСКО за виняткове мистецьке значення та статусність.

«Хоровод» із семи фільмів

«Хоровод» із семи фільмів

Із 29 березня по 22 квітня в Києві, Львові, Одесі, Харкові відбудуться Дні сучасного польського кіно. Як зазначила координатор програм Польського інституту в Києві Олена Бабій, у рамках Днів кіно буде представлено сім різних за жанром і тематикою кінострічок. Головною подією стане українська прем’єра нового фільму «Катинь» – номінанта на премію «Оскар–2008» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». Цей фільм — безкомпромісний розрахунок із брехнею, яка змушувала Польщу забути про своїх героїв.

Детективи підсвідомості

Детективи підсвідомості

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найпростіша модель «Хто/що?» — це те, що зазвичай іменують «чистим жанром»: детективи, бойовики, трилери. У згорнутому вигляді — звичайнісінькі кросворди, оперті винятково на номінативне запитання («хто/що?»). «Це культура, що її споживають пасивно, з вимкненим мозком», — пише сучасний британський культуролог (Джон Сторі. Теорія культури та масова культура. — Х.: Акта, 2005).

«Солодка Даруся» «зірвала» не тільки Чернівці, а й Черкаси

«Солодка Даруся» «зірвала» не тільки Чернівці, а й Черкаси

Справжньою фестивальною подією стала прем’єра «Солодкої Дарусі», котра пройшла на сцені Черкаського драмтеатру. Інсценізацію однойменного роману Марії Матіос та постановку вистави здійснила Людмила Скрипка, художній керівник Чернівецького обласного українського музично–драматичного театру імені Ольги Кобилянської. «Це наша тема, буковинська. На своїй сцені ми тільки два спектаклі показали. Мені друзі прислали есемеску: пишуть, «Солодка Даруся» «зірвала» Чернівці. Тепер хвилююся, як сприйме її черкаський глядач», — каже «Україні молодій» Людмила Скрипка.

Всі статті рубрики