Загрузли в молоці

Загрузли в молоці

Через сильний туман і погану видимість два дні тому Харківський аеропорт не відправляв літаки. За словами українських синоптиків, якби така погана видимість (нижче 100 метрів) зберігалася протягом 12 годин, це було б стихійним явищем. На щастя, ближче до ранку туман трохи розсіявся, і люди змогли бачити предмети на відстані 400—600 метрів. Удень видимість стала ще кращою. Але фахівці припускають, що «молоко» може знову затягнути небо над Харковом або іншим українським містом.

Генплан до суду доведе

Генплан до суду доведе

Відповідну заяву з проханням скасувати прийняте депутатами рішення подано до Господарського суду столиці. Йдеться про виділення народними обранцями Київської міськради наділу площею 21,4 гектара ТОВ «Рибальський рай» для здійснення рибогосподарської діяльності на озерах Дверець і Карачун. Окрім того, прокуратура наголошує: 12,9 гектара землі взагалі належать до земель лісового фонду. Відтак правоохоронці вважають ці дії депутатів незаконними, оскільки у затвердженому в 2005 році Генеральному плані міста зазначена земельна ділянка визначена як рекреаційна зона.

А за Голодомор — «двійка»!

А за Голодомор — «двійка»!

Президент Віктор Ющенко розпорядився притягнути до персональної відповідальності голів 9 райдержадміністрацій за неналежне виконання указу «Про заходи у зв’язку з 75–ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні». Зокрема, місцеві можновладці несерйозно поставилися до «складання списків мешканців регіонів, що постраждали від Голодомору 1932—1933 років в Україні, формування відповідних регіональних книг пам’яті, впорядкування місць поховань жертв геноциду українського народу, демонтажу пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932—1933 років в Україні та політичних репресій», — ідеться у тексті розпорядження.

Мінус один?

Мінус один?

У Донецьку тривають аварійно–відновлювальні роботи на місці вчорашнього НП. Як уже повідомляла «УМ», пожежа виникла у понеділок вранці в конвеєрному штреку пласта К8 на глибині 600 метрів. За попередніми висновками, загорання почалося з барабана привідної станції, після чого полум’я перекинулося на стрічку та дерев’яні конструкції.

Плюс гастролі мінус засідання

Плюс гастролі мінус засідання

Співачка Лілія Сандулеса, яка пройшла до Чернівецької обласної ради за списком БЮТ, не змогла узгодити свою творчу і депутатську діяльність, тож тепер колеги по фракції допоможуть їй зробити вибір на користь першої. Фракція БЮТ у Чернівецькій облраді має намір застосувати проти пані Сандулеси процедуру імперативного мандата і позбавити її депутатства. Про це «УМ» повідомила керівник фракції Сільвія Віщук. «Пані Сандулеса дуже завантажена гастрольною і концертною діяльністю і не може брати участь у засіданнях. Із сімнадцяти засідань обласної ради вона була лише на двох перших. Тож при всій повазі до пані Сандулеси як до народної артистки ми змушені виключити її з фракції».

На противагу мільйону — «пайкова політика»

На противагу мільйону — «пайкова політика»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Близько двох тисяч прихильників ідеї перевиборів мера столиці зібралися на заклик Блоку Юлії Тимошенко та Блоку Віталія Кличка з лозунгами «Киянам — Київ! Меру — нари!». За відставку Черновецького у грудні—січні БЮТ зібрав майже мільйон підписів. А під час мітингу, за словами організаторів, до них було додано ще 8000 автографів, після чого через присутніх народних депутатів їх передали до Верховної Ради з вимогою створення тимчасової слідчої комісії із розслідування діяльності мера Києва та призначення позачергових виборів.

«Астерікс» та всі–всі–всі

«Астерікс» та всі–всі–всі

Нещодавнє скасування української прем’єри фільму «Астерікс на Олімпійських іграх» викликало в суспільстві гучний та неоднозначний резонанс. Одні тішилися з того, що закон про обов’язкове дублювання чи субтитрування українською пропонованих до прокату картин нарешті запрацював. Інші шкодували через те, що очікувана картина з Жераром Депардьє та Аленом Делоном у головних ролях так і не потрапила на широкий екран, а тому доведеться шукати її у «піратів». (Між іншим, до кінотеатрів, як запевняють дистриб’ютори, вона таки добереться, але із запізненням на кілька тижнів, 21 лютого).

Велика перерва на грип

Велика перерва на грип

Як і прогнозували фахівці, рівень захворювання на грип та гострі респіраторні інфекції почав збільшуватися на початку лютого. Причому половину від усіх, хто потерпає від «сезонної» недуги, становлять діти до 14 років. Як повідомили «УМ» у прес–службі МОЗ України, минулого тижня до лікарів звернулися понад 55,5 тисячі дітей та дорослих, які захворіли на грип і застуду. З 250 застуджених пацієнтів, яких довелося госпіталізувати, 93 відсотки становили діти.

Всі статті рубрики