Настя мріє вилікуватися і лікувати сама

Настя мріє вилікуватися і лікувати сама

У Кіровограді відкрилася перша виставка Насті Шкоди, дівчинки, яка опинилася в інвалідному візку після шкільної екскурсії до столиці театру корифеїв — на хутір Надію. Тоді на школярку під час фотографування впав стовп огорожі музею. «УМ» уже писала про цей нещасний випадок і перипетії лікування Насті. Читачі нашої газети тоді відгукнулися на прохання про допомогу, і дівчина змогла пройти курс необхідного лікування. Частково і завдяки їм стала можлива виставка творчих робіт Насті Шкоди. Творчість стала для Насті відпочинком від життєвих негараздів. Виліплені з пласт­иліну тільки їй відомою технікою картини дівчини запам’ятовуються відразу. Самотня дівоча постать, осінні пейзажі, парасольки, море, квіти... Певний трагізм і якась дитяча незламна віра і надія об’єднують усі її картини.

Повернення Кобзаря

Повернення Кобзаря

У нашумілій на всю Україну скандальній історії зі знесенням пам’ятника Тарасові Шевченку в селищі Шевченка, що в обласному центрі, незабаром можна буде поставити крапку. Як ми вже повідомляли, ця робота знаменитого українського скульптора Івана Зноби, що простояла там з 1959 року, була зруйнована за ухвалою Самарської районної ради Дніпропетровська. При цьому пам’ятник навіть не зняли з обліку пам’яток історії та культури.

Похвались своїм сусідом!

Похвались своїм сусідом!

Що може бути кращим за пошук та відзначення людей, які цього заслуговують? Не відомих, публічних, «прожованих» безліччю рейтингів, а звичайних, які живуть поруч, та не менш, ніж хтось там, нагорі, заслуговують на пошану. Тим паче що добрі слова наш загал говорити не поспішає — хіба по смерті. А людям варто казати хороше, поки вони можуть це почути.

«Діду Морозе, подаруй мені інвалідний візок»

«Діду Морозе, подаруй мені інвалідний візок»

У Черкасах завершується благодійна акція «Стань Дідом Морозом для дитини», яка тривала з 1 грудня. Увесь цей час у приміщеннях найбільших супермаркетів міста на встановлених там ялинках замість новорічних іграшок висіли листи дітвори, адресовані Діду Морозу. В ролі останніх були самі черкащани, які читали ці послання і власним коштом виконували прохання малечі про подарунок.

Всі статті рубрики