«Діду Морозе, подаруй мені інвалідний візок»

27.12.2007

У Черкасах завершується благодійна акція «Стань Дідом Морозом для дитини», яка тривала з 1 грудня. Увесь цей час у приміщеннях найбільших супермаркетів міста на встановлених там ялинках замість новорічних іграшок висіли листи дітвори, адресовані Діду Морозу. В ролі останніх були самі черкащани, які читали ці послання і власним коштом виконували прохання малечі про подарунок.

«У листах, які нами вже опрацьовані, дітвора просить Діда Мороза подарувати їм іграшки, конструктори, спортивні костюми, мобільні телефони, комп’ютери і навіть взуття 45 розміру», – розповідає «УМ» координатор акції Анжела Одарич. За її словами, взявши листівку малюка, городяни зазвичай тут же купують подарунок і передають його координаторам, котрі чергують біля ялинок.

«Діду Морозе! Пише тобі листа інвалід дитинства Віка Потапенко. Мені 9 років, я живу в гуртожитку. У невеликій кімнаті проживає тато, мама, я та маленький братик. У гуртожитку погані умови. Я мрію, щоб моя родина мала власну квартиру, а я свою кімнату. Але я розумію, що в тебе немає можливостей виконати це бажання. Оскільки я пересуваюся в інвалідному візку і мені тяжко крутити колеса руками, хочеться, щоб ти подарував мені інвалідний візок з моторчиком». «Я Аня Стась. Мені 7 років. У мене є братик Арсеній. Я пішла до школи, а мій братик не пішов. Бо він не ходить і не говорить. Я щодня прошу у Бога здоров’я і розуму для братика. Діду Морозе, допоможи мені і мамі поїхати на Святу землю помолитися за братика. Я хочу, щоб він почав ходити, говорити і гратися зі мною. Хочу, щоб хворі діти стали здоровими».

Такі листи не залишають черкащан байдужими: люди вже зібрали 15 тисяч гривень і накупили 650 подарунків, у тому числі 12 комп’ютерів, які одержать діти, хворі на ДЦП. Їх уже почали розносити за конкретними адресами Діди Морози–волонтери. А ті побажання малечі, які залишаться на ялинках, каже Анжела Одарич, виконає міська влада за свій кошт.