Бізнес–леді, бордель–мадам, поп–принцеса

22.12.2007
Бізнес–леді, бордель–мадам, поп–принцеса

Гульнара Карімова в новому образі.

У президента Карімова є спадкоємиця — це старша із двох його доньок, більш кмітлива та ділова, 35–річна Гульнара. Щоб народ не забував про доньку хана, Гульнара нагадала про себе перед церемоніальними перевиборами Іслама Карімова — відкрила персональний сайт www.googoosha.uz, на якому постала в новому амплуа — поп–співачки з артистичним псевдонімом Гугуша.

 

Стомлена від державних та бізнесових справ, донька президента Узбекистану вирішила відпочити душею та записала 13 пісень, деякі на власні вірші. Перша прозвучала ще минулого року — пісня «Унутма мені» (у перекладі з узбецької — «Не забувайте мене»). Так і хочеться сказати: як про таку забудеш! У новій збірці Гугуша виконує пісні узбецькою, англійською, російською, італійською та французькою мовами. Це цілком пристойна попса пострадянського зразку. Про музичне оформлення потурбувалися члени колись популярного у СРСР узбецького ансамблю «Ялла».

Гугуша є черговим з довгої серії втілень Гульнари Ка­рімової. Першим була роль біз­нес–леді. Президентська донька була власником найбільшої в Узбекистані компанії стільникового зв’язку «Уздунробіта», яку вона 2005 року продала російській компанії за 212 млн. доларів. За нею залишаються інші прибуткові бізнеси — найбільший в країні цементний завод, золотовидобувна промисловість, а також індустрія розваг. Гульнара — власниця більшості нічних клубів Ташкента та мадам–бандерша секс–індустрії. В Узбекистані знають, що Гульнара збирає з провінції дівчат із бідних родин і змушує працювати повіями у своїх клубах. «Надлишок товару» збуває до нічних клубів Арабських Еміратів.

Водночас узбецька преса, яка підконтрольна президенту та його доньці, продовжує «продавати» Гульнару народу як успішну бізнес–леді й благодійницю, зокрема, з’являються статті про її діяльність як голови фонду «Форум культури та мистецтва Узбекистану» і ташкентського Центру політичних досліджень.

Ще одне «обличчя» Карімової, до слова, доктора політичних наук, — радник посла Узбекистану в Москві. Як насправді, то це посол при ній, а не вона — радник при ньому. Бо саме Гульнара вела переговори з «Газпромом» про продаж йому узбецьких запасів газу. Вела так сприятливо для «Газпрому», що після вдалого закінчення отримала, за чутками, «преміальні» від росіян у розмірі 88 млн. доларів з обіцянкою додаткових щорічних виплат упродовж усього часу дії угоди.

Але чи не найкращу операцію Гульнара «прокрутила» з іншою закордонною компанією. Свого часу президентська улюблениця вийшла заміж за топ–менеджера відділення «Кока–коли» в Узбекистані. Після кількох років життя в США і народження дітей шлюб з американцем розпався. Опіку над дітьми суд передав чоловіку, але Гульнара викрала їх і нелегально вивезла зі США. США видали міжнародний ордер на арешт спритної узбечки, і Гульнару, попри дипломатичний імунітет, таки заарештували в Об’єднаних Арабських Еміратах, коли вона відвозила туди чергову партію дівчат для борделей. Завдяки особистому втручанню Іслама Карімова Гульнару звільнили, але відтоді вона не може відвідувати країни, з якими США мають угоди про арешт та екстрадицію. Тобто для ташкентської світської левиці залишилися доступними лише нічні клуби Москви. Помста Гульнари була настільки солодкою для неї, як і гіркою та жорстокою для «Кока–коли». Діяльність компанії була ефективно обмежена в Узбекистані, податки на продукцію підвищені, а активи та майно фактично опинилися під арештом.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>