Тут був Штефан

Тут був Штефан

Село Порошково є найбільшим у Турянській долині. З ним пов’язані імена таких постатей, як Євген Фенцик, котрий тут довгий час був парохом і саме звідси видавав газету «Листок». У двадцятих роках тут учителювала і творила Марія Підгірянка. У Порошкові народився і перший закарпатський народний артист — Михайло Кречко. Але про жодного з них у селі зараз немає ніяких згадок.

Європеєць із Крячківки

Європеєць із Крячківки

У селі Крячківка Пирятинсь­кого району урочисто відкрили меморіальну дошку видатному землякові — етнографу, літератору, фольклористу, археологу й антропологу Федору Вовку. Зініціювали її встановлення районна рада та міжнародна громадська організація «Полтавське земляцтво». Вони ж допомогли організувати в цей день науково–практичну конференцію, присвячену багатогранній діяльності дослідника, на базі пирятинської філії Європейського університету.

Як Хрущов підкидав Америці «їжака»

Як Хрущов підкидав Америці «їжака»

Майже півстоліття тому радянські правителі загорілися нестримним бажанням не дозволити американським агресорам поглинути Острів Свободи — Кубу. Секретній операції, розробленій військовим та політичним керівництвом Радянського Союзу, дали кодову назву «Анадир». Було вирішено підкинути неприятелю «їжака», як висловився Микита Хрущов, себто розмістити на острові ракети. Людей, які опинилися на Кубі, називали інтернаціоналістами. І їх виявилося зовсім немало — 43 тисячі радянських військових і фахівців. За період з 15 липня по 30 жовтня на Острів Свободи 85 суден здійснили 183 рейси...

Всі статті рубрики