Кандидати від БПП перемагають на виборах голів ОТГ в 40% громад

21:03, 23.12.2018
Кандидати від БПП перемагають на виборах голів ОТГ в 40% громад

Найбільшу підтримку кандидати від "БПП "Солідарність" отримали в Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" перемагає на виборах в об'єднані територіальні громади, які відбулися 23 грудня в 78 ОТГ у 13 областях України.
 
За даними екзит-полів, проведених партійними штабами, понад 40 відсотків кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, - кандидати від партії або самовисуванці - члени "Блока Петра Порошенка "Солідарність", повідомляє прес-служба партії.
 
Як зазначається, інші політичні сили мають значно менші результати.
 
Зокрема найбільшу підтримку кандидати від "БПП "Солідарність" отримали в Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.
 
"Партія "БПП "Солідарність" перемагає на виборах в ОТГ, починаючи з першої кампанії на кожних виборах у громадах. Це означає, що виборці по всій країні дедалі активніше підтримують реформу децентралізації, яку ініціював президент і яку реалізує на місцях та активно підтримує в парламенті наша політична сила", - наголосив керівник секретаріату БПП, народний депутат Максим Саврасов.
 
Після закриття дільниць о 20 годині розпочався паралельний підрахунок голосів у 69 сільських і селищних ОТГ, де голови та депутати обирались за мажоритарною системою, а також у 9 міських ОТГ, де депутатів обирали за пропорційною системою.
 
Нагадаємо, 23 грудня відбулися перші вибори у 78 новостворених ОТГ.
 
Зокрема, у Волинській області вибори відбулися в 9 ОТГ, у Житомирській - 6 ОТГ, в Івано-Франківській області - в 4 ОТГ, у Київській області - 4 ОТГ, Кіровоградській області - в 4 ОТГ, у Львівській області - 5 ОТГ, у Полтавській області - в 3 ОТГ, у Рівненській області - в 3 ОТГ, у Тернопільській області - в 5 ОТГ, у Хмельницькій області - в 3 ОТГ, у Черкаській області - 27, у Чернівецькій області - в 4 ОТГ, у Дніпропетровській області - в 1 ОТГ.