Петро Порошенко з дружиною приїхали в Париж на 100-річчя Першої світової (фото)

16:30, 11.11.2018
Петро Порошенко з дружиною приїхали в Париж на 100-річчя Першої світової (фото)

Петро і Марина Порошенко прибули в Париж до 100-річчя завершення Першої світової війни (фото: president.gov.ua)

Президент Петро Порошенко і його дружина разом з лідерами країн світу в Парижі взяли участь у пам’ятній церемонії, присвяченій 100-річчю завершення Першої світової війни.
 
Як повідомляє прес-служба президента, заходи почалися зранку в Єлисейському палаці та продовжилися біля Тріумфальної арки у Парижі.
 
Участь у церемонії взяли президент Франції Еммануель Макрон з дружиною, президент США Дональд Трамп з дружиною, канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші лідери країн Великої сімки та понад 70 глав держав та урядів країн світу, лідери міжнародних організацій.
 
 
Пам'ятні урочистості розпочалися з військової церемонії та виконання національного гімну Франції. Під час урочистого вшанування пам’яті загиблих у Першій світовій війні було запалено Вічний вогонь біля Тріумфальної арки.
 
 
Молоді люди з різних країн зачитали спогади свідків - відомих письменників, які на власні очі бачили жахіття тієї війни.
 
 
Прес-служба зазначає, що під час церемонії вшануванням пам’яті загиблих у Першій світовій війні президент Франції виголосив промову, в якій наголосив, що "історія іноді погрожує відновити свій трагічний хід", тому не можна забувати минуле і його уроки.
 
 
Церемонія завершилася проходженням військових у формі часів Першої світової війни.
 
 
Зазначається, що Порошенко також візьме участь у відкритті "Паризького форуму заради миру", який ініційований президентом Франції.
 
 
Нагадаємо, в Європі відзначають 100-річчя закінчення Першої світової війни. Основні урочистості відбуваються у Франції.
 
Як повідомляла "УМ", Трамп і Путін останніми прибули на церемонію в Парижі і фамільярно привіталися один з одним.