Вілкул, Новинський і Шуфрич вийшли із зали Ради після слів Порошенка про українську мову

10:35, 20.09.2018
Вілкул, Новинський і Шуфрич вийшли із зали Ради після слів Порошенка про українську мову

"Після того як повернемо Крим, російської бази у Севастополі більше не буде!", - сказав Порошенко

Під час виступу президента Петра Порошенка у Верховній Раді із сесійної зали вийшли народні депутати з фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул, Вадим Новинський і Нестор Шуфрич.
 
"Це дивно, я думаю, що саме під час твердої позиції по українській мові окремі народні депутати покинули залу… Але нас ніхто не зупинить. Дякую вам за рішучість і єдність!" - відреагував на це президент.
 
Перед тим, як депутати вийшли з приміщення, Порошенко казав, що влада захищає, розвиває і затверджує українську мову, передає "Українська правда".
 
У четвер 20 вересня президент виступає з трибуни парламенту з щорічним посланням до Верховної Ради.
 
Порошенко зокрема заявив, що планує викреслити із Конституції України норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні.
 
"Після того як повернемо Крим, російської бази у Севастополі більше не буде!", - сказав Порошенко.
 
Також президент додав, що в понеділок своїм Указом ввів в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони не продовжувати договір про так звану дружбу з Росією, але тепер рішення за парламентом.
 
"МЗС направить ноту до Москви, а я подам до парламенту відповідний законопроект, бо останнє слово в цьому питанні - за вами, шановні народні депутати", - сказав він.
 
4 вересня президент Петро Порошенко заявив, що Договір про дружбу з Росією не розривається, а припиняє свою дію через його непродовження. 17 вересня Порошенко підписав указ про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією на наступні 10 років.
 
19 вересня указ Порошенка, який вводить в дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією, вступив в силу.