Помічник нардепа Шуфрича фінансував росгвардію в Криму – СБУ

14:41, 18.04.2024
Помічник нардепа Шуфрича фінансував росгвардію в Криму – СБУ

СБУ затримала помічника Шуфрича за підозрою у фінансуванні Росгвардії в Криму. (Фото: Телеграм СБУ)

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

 

Як інформує УМ, про це 18 квітня повідомила СБУ у Телеграм.

 

«За матеріалами справи, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

 

Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Нагадаємо, що на початку лютого 2024 року нардеп Шуфрич уже отримав відповідну підозру.

 

За результатами проведених заходів слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла УМ, Шуфрич сидітиме в СІЗО ще два місяці.