рф перейменувала нафтові танкери для обходу санкцій США – Bloomberg

12:28, 30.04.2024
рф перейменувала нафтові танкери для обходу санкцій США – Bloomberg

Російський «Совкомфлот» перейменовує нафтові танкери, які потрапили під санкції США

Деякі свої нафтові танкери перейменувала російська компанія «Совкомфлот» - це трапилося після того, як вони потрапили під санкції Сполучених Штатів.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Bloomberg.

 

За даними агентства, наразі принаймні чотири танкери змінили свої назви, а також прапор РФ на Габону: Kemerovo замість NS Columbus, Belgorod замість NS Bravo, Kaliningrad замість NS Captain та Krasnoyarsk замість NS Creation.

 

Нафтові танкери часто змінюють назви після запровадження санкцій, щоб дистанціюватися від списків у базах даних санкцій, хоча їх все ще можна ідентифікувати за унікальними та незмінними номерами, зареєстрованими в Міжнародній морській організації.

 

Зазначається, що Росія значною мірою покладається на гігантський танкерний флот Совкомфлоту, щоб транспортувати свою нафту.

 

За даними підрозділу найбільшого в світі суднового брокера Clarkson Research Services Ltd., російська компанія залишається найбільшим у світі власником танкерів класу Aframax, кожен з яких здатний перевозити близько 700 000 барелів нафти.

 

ПАТ «Совкомфлот» потрапила під санкції США в лютому. Чотирнадцять її танкерів також були додані до списку американського Міністерства фінансів, в результаті чого загальна кількість зазначених у санкційному списку суден досягла 21.

 

Нещодавно в МЗС Швеції заявили, що Росія може створити екологічну катастрофу, переправляючи застарілі нафтові танкери через Балтійське море, і закликаои створити нові правила й механізми для запобігання цьому.

 

Як повідомляла УМ, Сотні «танкерів-привидів» з російською нафтою заполонили Фінську затоку.