Порошенко підписав закон про заборону георгіївської стрічки в Україні

14:40, 12.06.2017
Порошенко підписав закон про заборону георгіївської стрічки в Україні

Президент Петро Порошенко підписав Закон щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки. Про це йдеться у повідомленні пресс-служби президента.

 

Відтепер порушників штрафуватимуть за носіння стрічок від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів із конфіскацією стрічки. За повторне носіння стрічки, виготовлення чи розповсюдження загрожує більший штраф: від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів або навіть арешт до 15 діб. 

 

Раніше, піля прийняття закону Верховною Радою, Порошенко назвав георгіївську стрічку символом агресії проти України.

 

"Закон про заборону георгіївських стрічок я теж підпишу, щойно він надійде до мене із Верховної Ради. Чому? Тому, що це не є символікою Другої світової, це символіка – символ агресії проти України 2014-2017 років. Тому, що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі. Росія своєю політикою по відношенню до України сама поставила стрічку поза законом", - заявив президент.

 

Закон України "Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки" № 2031-VIII" доповнює Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, що встановлює відповідальність за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки.

Закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування.

Як пвідомляла "УМ", 16 травня Верховна Рада проголосувала за закон про заборону георгіївських стрічок.