Башар Асад вважає авіаудар США дурним

16:23, 07.04.2017
Башар Асад вважає авіаудар США дурним

Башар Асад відреагував на удар США через півдоби.

Президент Сирії Башар Асад вважає дурним і безвідповіальним авіаудар США по авіабазі Шайрат в провінції Хомс , який відбувся в ніч на п’ятницю.

 

Відповідну заяву оприлюднили в адміністрації президента Башара Асада у п’ятницю після обіду.

 

"Те, що зробила Америка, - ніщо інше як дурна і безвідповідальна поведінка, яка лише виявляє її короткозорість і політичну та військову сліпоту щодо реальності", - сказано в заяві Асада.

 

Водночас, у Пентагоні заявили, що "оцінюють результати авіаудару".

 

"Попередні дані вказують на те, що цей удар серйозно пошкодив або зруйнував сирійські літаки, допоміжну інфраструктуру та обладнання на аеродромі "Шайрат", - сказано в заяві військового відомства США.

 

У Пентагоні вважають, що авіаудар "знизив здатність" сирійського уряду використовувати хімічну зброю проти невинних людей.

 

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч на п'ятницю випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

 

Низка європейських держав, зокрема, Британія, Франція та Німеччина підтримали дії США.

 

У свою чергу Росія назвала ракетну атаку "актом агресії" і заявила, що призупиняє дію укладеного Меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

 

Президент США Дональд Трамп назвав ракетний удар відплатою за імовірну хімічну атаку в провінції Ідліб, в результаті якої загинули десятки людей, зокрема діти.