Порошенко на рік ввів санкції проти російських банків

13:41, 16.03.2017
Порошенко на рік ввів санкції проти російських банків

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 15 березня "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки юридичних осіб.
 
Санкції терміном на один рік будуть застосовані до "Сбербанку", ПАТ "ВіЕс Банку", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК" у частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов’язаних із ними осіб.
 
Як йдеться у відповідному указі, рішення РНБО ухвалене відповідно до статті 5 закону України "Про санкції" і з урахуванням пропозицій Національного банку України.
 
Згідно з рішенням, Кабінет міністрів разом із Національним банком України мають забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій і невідкладно вжити заходів щодо заборони розміщення коштів державних підприємств, установ, організацій і господарських товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, у банках, вказаних у рішенні РНБО.
 
Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського союзу, США й інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів до відповідних юридичних осіб.
 
Указ набирає чинності з дня його опублікування.