Сбєрбанк у Києві активісти замурували бетонними блоками (відео, фото)

15:33, 13.03.2017
Сбєрбанк у Києві активісти замурували бетонними блоками (відео, фото)

Активісти заблокували роботу "Сбєрбанку" в Києві (Укрінформ)

Відділення "Сбєрбанку Росії" на вулиці Володимирській у Києві кілька десятків активістів з прапорами Правого сектору та Національного корпусу замурували за допомогою бетонних блоків та цементу.

Активісти називають цю акцію "необхідність боротьби з бізнесом країни-агресора". Вони вимагають припинити роботу російських банків на території України.

"Народ не має бути осторонь. Присутність в Україні російських банків, які приймають участь у військовій агресії проти України, продовжує зростати", — зазначає представник протестувальників.

Активісти принесли будівельні блоки та цемент, із яких споруджують стіну перед входом до “Сбербанку”. Крім того, за допомогою балончиків іх фарбою вони наносять різноманітні написи на ролети, якими закриті вікна банку.

Як повідомляють кореспонденти "Укрінформ", акція пройшла спокійно, сутичок чи штовханини не спостерігалося.








Фото Андрія Білецького на акції розмістив у Фейсбуці Данило Ус.



Національний корпус "Азов" повідомив, що у ніч з 12 на 13 березня "невідомі патріоти по всій країні заблокували роботу десятків банкоматів російських банків, що на третій рік війни з окупантами, завдяки НБУ, продовжують свою роботу на теренах України".

"#RUSBANKOVER - такий промовистий тег зображено на наліпках, якими було заклеєно вітражі та двері банків, а також самі банкомати. Монтажною піною активісти залили ці банкомати "від" і "до", аби припинити окупантами надання банківських послуг українцям", - ідеться в повідомленні.