США розширюють військову співпрацю з Україною

10:45, 03.12.2016
Нижня палата Конгресу США прийняла оборонний бюджет на 2017 рік, у якому передбачила виділення Пентагону 3,42 млрд доларів у рамках Ініціативи з підтримки безпки у Європі, що фактично передбачає надання військової допомоги Україні і обмеження співпраці з Росією до того часу, поки країна не припинить окупацію Криму і не виконає Мінські домовленості. 
 
У документі сказано, що США не може витраяати гроші з бюджету на будь-які дії, що можуть сприяти визнянню сувернітету Росії над Кримом. 

Також США повинні продовжувати надавати підтримку зусиллям уряду України в забезпеченні безпеки в державі, Державній прикордонній службі України, яка потребує необхідного обладнання та технічної допомоги для оборони і моніторингу українських кордонів, а також повної імплементації Мінських домовленостей.
 
Міністерство оборони має продовжувати роботу з українськими військовими, Нацгвардією і Держприкордонслужбою з метою зміцнення оборони і захисту кордонів від агресії.
 
Нагадаємо, раніше Росія погрожувала Україні ракетним ударом у разі проведення навчань біля Криму. Проте Міністерство оборони все рівно провело навчання.