Зниклий у Білорусі Павло Гриб перебуває в СІЗО Краснодара: йому закидають тероризм

17:35, 07.09.2017
Зниклий у Білорусі Павло Гриб перебуває в СІЗО Краснодара: йому закидають тероризм

Павло Гриб у Росії звинувачується в тероризмі, повідомила дівчина, що виманила його з України (Ігор Гриб)

Син українського офіцера Павло Гриб, який зник у Білорусі, перебуває у СІЗО Краснодара.

Про це заявив його батько із посиланням на інформацію Міністерства закордонних справ України, повідомляє "Громадське".

"Мені повідомили, що він перебуває в Краснодарі в слідчому ізоляторі № 5", — сказав Ігор Гриб.

Також він зазначив, що не зможе відвідати сина, тому що йому заборонений в'їзд.

Як повідомив "Українській правді" начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, хлопця звинувачують в тероризмі.

"7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення від управління ФСБ РФ в Краснодарському краї про тримання Павла Гриба у Краснодарі. У повідомленні йдеться про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до ч.1 ст.205 Кримінального кодексу РФ", - розповів Кирилич.

Він також додав, що наразі українські представники в Росії з’ясовують за яких обставин було затримано Гриба, а також намагаються домогтися доступу до нього адвоката та близьких.

"Посольству України в Росії та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися нотою до МЗС РФ і представництва МЗС Росії в Краснодарському краю з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення його права на адвокатський захист, а також забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає", - додав Кирилич.

Стаття 205 Кримінального Кодексу РФ інкримінує терористичний акт та передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Павло Гриб зник у Білорусі, коли поїхав в Гомель на побачення із інтернет-знайомою із Сочі.

Як розповіла потім дівчина, ФСБ змусило її виманити Павла Гриба.

Українські дипломати звернулися до колег із білорусі, щоб вони допомогли знайти 19-річного хлопця, а тим часом Генеральна прокуратура його зникнення розслідує за статтею "вбивство".