У ГУР розкритикували фантазії путіна про «українські зв’язки» терористів ІДІЛ

15:37, 23.03.2024
У ГУР розкритикували фантазії путіна про «українські зв’язки» терористів ІДІЛ

Спецпризначенець поблизу вигорілого «Крокус Сіті Холл» у Красногорську в Підмосков’ї. (Фото з відкритих джерел)

Головне управління розвідки Міноборони вважає запізнілу заяву путіна про те, що бойовики, які вчинили теракт у Підмосков'ї, нібито тікали до України, такою, що «не витримує жодної критики».

 

Як інформує Україна молода, про це заявив представник ГУР Андрій Юсов, передає "Інтерфакс-Україна" в суботу.

 

«Для цього не треба бути експертом з питань безпеки. Понад два роки триває повномасштабна війна, прикордонні території насичені ворожими військами, спецагентами, представниками спецслужб, силовиками.

 

Лінія кордону замінована, спостереження ведеться всіма засобами, включно з аеророзвідкою, з обох боків. Такі області, як Бєлгородська і Курська, взагалі зараз є зоною активних бойових дій після останніх подій. І, зрозуміло, ця версія не витримує критики, це розуміють усі у світі, крім, можливо, зазомбованого російського населення...

 

Зараз є всі ознаки того, що ми маємо справу саме з такою діяльністю російських спецслужб. Далі, цілком імовірно, буде нагнітання істерії, закручування гайок і ліквідація навіть формальних залишків громадянських прав і свобод», - сказав пан Юсов.

 

У ГУР впевнені, що такі дії Москви не матимуть помітного впливу на перебіг війни. І додають, що рф також спробує використати теракт, щоб змінити ситуацію на міжнародній арені.

 

«На міжнародній арені режим путіна буде пробувати перетворити образ агресора, яким зараз сприймається росія у світі, на режим жертви. І дуже важливо нагадувати, що саме діяльність режиму путіна здебільшого призводить або до ним самим організованих терактів, або через невиконання обов'язків спецслужбами. Незважаючи на те, що світ попереджав про загрозу подібних інцидентів на території рф, режим путіна або не зробив нічого, щоб цьому запобігти, або причетний сам до організації цих терористичних актів», - наголосив представник ГУР.

 

Нагадаємо, раніше ФСБ заявила, що терористів нібито затримали в Брянській області недалеко від кордону з Україною, і що вони їхали саме в Україну, бо "мають там зв’язки". І це попри те, що підозрюваними є громадяни Таджикистану.

 

Лише через пів доби з лишком диктатор путін звернувся до росіян щодо теракту, який стався у Підмосков'ї увечері 22 березня. І озвучив маячню, що нібито для підозрюваних у теракті "було підготовлено вікно" для переходу кордону з Україною.

 

Як повідомляла «УМ», за останніми даними, щонайменше 115 росіян загинуло та понад 140 поранено внаслідок найбільшого теракту за останні десятиліття в росії, який відбувся на  концерті гурту «Пікнік» в «Крокус Сіті Холл» у Красногорську в Підмосков’ї.

 

Розвідка США стверджує, що саме бойовики «Ісламської держави» причетні до теракту та повідомила Москву про це заздалегідь. Також про загрозу терактів попереджали росію й західні амбасади.