Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю

17:26, 14.04.2024
Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю

Робота ППО Ізраїлю під час масованої іранської атаки. (Фото з відкритих джерел)

Офіційний Київ засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів "Шахед" і балістичних ракет, адже це може спричинити безпрецедентну ескалацію в регіоні.

 

Як інформує Україна молода, відповідні заяви зробили МЗС України, а також президент Володимир Зеленський у неділю.

 

«Подібні дії є абсолютно неприйнятними, безвідповідальними та несуть ризик безпрецедентної подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході.

 

Необхідно докласти всіх зусиль, аби не допустити переростання протистояння у масштабніший регіональний конфлікт.

 

Ця атака вчергове демонструє важливість мобілізації всіх сил вільного світу на захист глобальних кордонів демократії», - йдеться у офіційному коментарі українських дипломатів.

 

Пізніше іранську агресію прокоментував глава держави.

 

«Ми в Україні дуже добре знаємо весь жах аналогічних атак з боку росії, яка застосовує ті ж дрони "Шахед" і російські ракети, таку ж тактику масованих повітряних ударів. Потрібно докласти всіх зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході», - написав Зеленський у соцмережах.

 

На його думку, дії Ірану загрожують усьому регіону та світу так само, як дії росії становлять ризик розширення війни. І очевидне спільництво двох режимів у поширенні терору має отримати рішучу та об’єднану відповідь світу.

 

"Звук безпілотників "Шахед", інструмента терору, однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою. Цей звук має стати тривожним дзвінком для вільного світу, демонструючи, що лише наша єдність і рішучість можуть урятувати життя та запобігти поширенню терору по всьому світу.

 

Світ не може чекати, поки тривають дискусії. Слова не зупиняють дрони та не збивають ракети. Лише відчутна допомога здатна робити це. Допомога, якої ми чекаємо. Треба зміцнювати безпеку та рішуче протидіяти всім, хто хоче зробити терор новою нормою. Надзвичайно важливо, щоб Конгрес Сполучених Штатів ухвалив необхідні рішення для зміцнення союзників Америки в цей критичний час", - підсумував президент.

 

Як повідомляла «УМ», міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відреагував на масований повітряний удар Ірану по Ізраїлю.

 

Зокрема, дипломатзакликав спікера Палати представників США нарешті винести на голосування питання про додаткову допомогу для Ізраїлю та України.