Україні варто вчитися організації оборони в Ізраїлю - Порошенко

15:52, 17.10.2023
Україні варто вчитися організації оборони в Ізраїлю - Порошенко

Петро Порошенко під час виступу в Раді. (eurosolidarity.org)

Петро Порошенко вказує на важливість для України взяти на озброєння досвід Ізраїлю у забезпеченні військових, особливо в перші години кризових ситуацій.

 

Він висловив переконання, що українська влада повинна надавати точну та правдиву інформацію громадянам у подібних ситуаціях, уникати масових телемарафонів і забезпечувати повне забезпечення військових. 

 

Як інформує Україна молода, про це Порошенко сказав під час виступу в Раді, повідомляє пресслужба політсили "Європейська солідарність" у вівторок. 

 

"Дуже важкі були ці дні. Вчора було 9 днів, як зупинилося серце комбата 206-го батальйону, який ми створили в перші години широкомасштабної агресії, Віталія Баранова, який боронив Київ, звільняв Херсон, а зараз загинув на Сході. Декілька днів тому загинув героїчно один із керівників нашої молодіжки Сергій Іконніков. 72-га бригада, яка захищала Київ. Він був наймолодшим командиром підрозділу 72-ої, пішов у наступ і загинув. Ми маємо дуже чітко пам’ятати ту ціну, яку ми платимо за існування нашої держави і за наближення нашої перемоги", - наголосив він.

 

"Нам всі казали брати приклад з Ізраїля, як він зміг організувати оборону. А потім казали, що Ізраїль "проспав" напад і поводився так само, як ми. А я хочу, щоб ми повчилися прикладу Ізраїля", - додав п’ятий президент.

 

Порошенко зазначив, що в перший день до армії Ізраїлю було призвано понад 300 тис. осіб, або 5% населення країни.

 

"Кожен з них в першу годину мав бронежилет, кевларовий шолом, безпілотник, радіостанцію, берці, форму, спальник, каремат – був повністю забезпечений. До речі, без жодної участі волонтерів. З перших хвилин спікерами ЦАХАЛу і держави були військові, на відміну від Арестовича і подоляків, які компетентно і чесно спілкувалися з народом, бо він заслуговує на шану і повагу", - пояснив лідер "ЄС".

 

"У страшному сні нікому у ЦАХАЛі не уявити, щоб ми скасували тендери. Кнесет відкрито працює і каже, що жодного закону, крім укріплення обороноздатності, вони не розглядають. У Кнесеті на відміну від нас говорять мовою правди, а не мовою телемарафону. Й інші уроки. Відкрийте засідання парламенту, рятуйте свободу слова, рятуйте демократію і забезпечте нашу перемогу", - підсумував Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, користувачі соцмереж порівняли дії влади Ізраїлю та України під час війни