Порошенко вважає Медведчука найефективнішим для обмінів

18:16, 28.02.2018
Порошенко вважає Медведчука найефективнішим для обмінів

Медведчук є ефективним у переговорах про звільнення заручників, бо рішення ледь не по кожному особисто приймає його кум Путін.

Кум Володимира Путіна Віктор Медведчук виявився найефективнішою кандидатурою у переговорах з Росією щодо полонених. 

 

Про це заявив президент Петро Порошенко під час прес-конференції у середу присвяченій планам на 2018 рік.

 

"Є так звана гуманітарна група, яка займається питанням звільнення заручників. Це не Мінська група, вона є частиною тристоронньої контактної групи. Колишній голова СБУ призначив в цю групу Віктора Медведчука. Я про це знав і зараз наголошую, що буду працювати з будь-ким, хто зможе повернути хоча б одного українського заручника додому", - сказав Порошенко.

 

І додав: "Ми намагалися застосовувати різні канали комунікації. Починаючи від військових і закінчуючи церквою. Я маю визнати, що найбільш ефективним виявився Віктор Медведчук. Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін. Ні церква, ні його ці проксіс на окупованих територіях".

 

Глава держави також розповів, що недавно зустрічався з Митрополитом Онуфрієм: "Була інформація, що нам через церкву вдасться витягнути п’ятьох наших хлопців з Донецька. На жаль, це зірвалося. Я буду шукати всі канали комунікації, в тому числі і цей".

 

Президент також сподівається, що до кінця цього тижня буде звільнено ще двох заручників із полону бойовиків Донбасу.

 

"Процес не уповільнюється. Навпаки, перед завершенням 2017 року нам вдалося привезти додому 74 українця, які по 3 роки деякі перебували в полоні", – наголосив Порошенко. І нагадав, що повернення заручників – серед його пріоритетів, і він займається цим особисто.

 

"І в Росії рішення приймаються на найвищому рівні. По кожному. Це правда", – сказав український лідер.

 

Він також передав журналісту Роману Сущенку, ув’язненому в російському СІЗО, "слова найщирішої підтримки": "Він справжні українець. І я не маю сумніву, що він буде вдома. Сподіваюся, що це відбудеться одразу після так званого "суду" в Росії".