Южаніна повідомила про компроміс із мітингувальниками: розмитнення авто коштуватиме тисячу євро

21:58, 07.09.2017
Южаніна повідомила про компроміс із мітингувальниками: розмитнення авто коштуватиме тисячу євро

Мітингарям пообіцяли поступки у питаннях розмитнення авто (Авто Евро Сила - Смела)

Голова парламенського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила про досягнення компромісу з власниками автомобілів на іноземній реєстрації: вартість розмитнення авто складатиме близько 1 тисячі євро.

За даними "Еспресо", між Ніною Южаніною та активістами, що мітингували під Верховною Радою, підписано відповідний меморандум.

"В процесі переговорів ми прийшли до розуміння, що ми можемо разом з ними підписати меморандум, який би включав найважливіші аспекти, щоб люди розуміли, що їх почули, роз'їхалися по домівках і займалися своїми справами. А ми займалися напрацюванням законодавства і в найшвидші терміни приймали його", - заявила Южаніна.

За її словами, в меморандумі є зобов'язання, як зі сторони мітингувальників, так і зі сторони держави.

"Ми пообіцяли, що в найближчий час, на наступному пленарному тижні розглянемо законопроект, приймемо його. Він би включав у себе наступний розділ: фундаментальне закриття кордонів для авто, які незаконно використовують режим тимчасового ввезення або режим транзиту", - повідомила нардеп.

Южаніна повідомила, що друга частина меморандуму стосується обіцянки напрацювання законопроекту, за яким вже ввезені в Україну авто могли би стати на облік, були розмитнені зі сплатою усіх митних платежів, які встановлені державою.

"Ці митні платежі мають бути по зниженій ставці, тій ставці, яка діє для авто не раніше 2010 року", - заявила Южаніна. Крім того, вона уточнила, меморандум стосуватиметься автомобілів не пізніше 2000 року випуску.

Вона сказала, що меморандум передбачає, що з моменту закриття кордонів для нових автомобілів, держава звільняє від відповідальності осіб за порушення митних правил.  




Нагадаємо, 6-7 вересня під Верховною Радою тривав мітинг власників нерозмитнених авто, який організувала ГО "Авто Євро Сила".