Воєнний стан: в Україні в 6 разів зріс попит на перереєстрацію авто

10:30, 24.04.2024
Воєнний стан: в Україні в 6 разів зріс попит на перереєстрацію авто

Впродовж останнього часу значно збільшилась кількість перереєстрацій автотранспорту за договором дарування. (facebook.com/hsc.gov.ua)

Українці в рази частіше почали дарувати автомобілі. Зокрема, в сервісних центрах МВС фіксують значне зростання кількості реєстраційних дій із транспортними засобами лише протягом квітня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

 

«Ми проаналізували статистику, яка свідчить про збільшення перереєстрацій транспортних засобів… Зпочатку цього місяця станом на 22 квітня кількість реєстраційних операцій зросла на 42%», - йдеться у повідомленні.

 

При цьому, найбільшим є попит на перереєстрацію по договору купівлі-продажу та дарування.

 

За даними МВС, лише з початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу, а за аналогічний період березня – 74 389.

 

Також впродовж останнього часу значно збільшилась кількість перереєстрацій автотранспорту за договором дарування. За перші три тижні квітня здійснено 2564 таких операцій, що майже у 6 разів більше, ніж за аналогічний період березня.

 

 

Нагадаємо, що згідно з новим законом про мобілізацію, який ще не набрав чинності, на потреби військових можуть вилучати авто у тих українців, які мають більше одного транспортного засобу.