Рибні багатства Азовського моря масово грабують російські браконьєри

19:27, 14.04.2024
Рибні багатства Азовського моря масово грабують російські браконьєри

Збитки, нанесені рибному господарству України, розраховані Азовським рибоохоронним патрулем Держрибагентства. (darg.gov.ua)

Російські браконьєри масштабно грабують рибні багатства Азовського моря на окупованому узбережжі Херсонщини.

 

Орієнтовні збитки становлять понад 43 млн грн.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України в неділю.

 

Так, в ході моніторингу інформації виявлено відеоматеріал, у якому йдеться про масштабний незаконний вилов водних біоресурсів на окупованій території Херсонської області, а саме в акваторії Азовського моря, поблизу міста Генічеськ.

 

«За даними пропагандистів рф, обсяг грабунку водойми становив 35 тонн хамси, 186 кг азовського калкана та 60 кг глося. Продавати рибу злочинці планують як на території окупованої Херсонщини, так і в регіонах країни-окупанта», - йдеться у повідомленні.

 

За розрахунком Азовського рибоохоронного патруля Держрибагентства, збитки, нанесені рибному господарству України без урахування шкоди за незаконний вилов азовського калкана та глося, вже становлять понад 43 млн грн.

 

В агентстві наголошують, що це лише один з багатьох випадків завданої шкоди окупантами в Азовському морі, загальний масштаб знищення цінної риби у водоймі набагато більший.

 

Азовський рибоохоронний патруль спільно з іншими правоохоронними органами продовжують відстежувати факти незаконного вилову риби браконьєрами рф у басейні Азовського моря.

 

Нагадаємо, збитки рибного господарства України внаслідок знищення Каховського водосховища після підриву греблі гідроелектростанції росіянами перевищили 9,8 млрд грн.