Конкурс «Ягода-малина»

Конкурс «Ягода-малина»

На порозі літо — благодатна пора не лише для відпочинку, а й для заготівельних робіт, адже один літній день рік годує. Полунички, вишеньки-черешеньки, абрикоси, яблука, а далі — помідори, огірки, баклажани і ще багато-багато поживних, корисних, смачнючих, необхідних узимку вітамінних продуктів, які необхідно заздалегідь заготувати. І хай собі ледарі й нездари кпинять («...а ось там я бурячки посію...») над українською вдачею думати на кілька ходів уперед, готувати все про запас, та вже як потраплять на гостину до хлібосольних газдів, то й про кпини забудуть — стіл в українців завжди вгинався від соленого, вареного, в'яленого, моченого, квашеного, маринованого. Звідси i традиції провідних вітчизняних виробників харчових продуктів, які шанують українські звичаї i випускають чимало консервацій за народними переписами.

Що Бог дав — усе на обличчя

Підживлення організму — запорука хорошого самопочуття і здоров'я, але для того, щоб і ваша шкіра мала таке саме «гарне самопочуття», її також потрібно підживлювати. Проте навесні виникає ще одна проблема — веснянки та пігментні плями. Щоб убити двох зайців — освіжити і заодно відбілити шкіру, пропонуємо кілька масок, якими користувалися ще наші бабусі. Жодної хімії — тільки натурпродукти.

Весна іде — красу несе

Волосся втратило полиск, нігті розшаровуються і ламаються, шкіра стала сухою і блідою. Пояснення цьому одне — весна, а отже, виснаження організму. Але ж саме весною, як ніколи, хочеться бути розкішною, красивою і звабливою. Не впадайте у відчай, адже порятунок потопаючих — справа рук самих потопаючих, і ми із задоволенням ідемо вам на допомогу (тим паче що й самі її потребуємо навесні).

Обід «по сезону»

Весною важливо не тільки мати чудовий вигляд, а й фігуру. Тут збалансоване харчування якраз і має багато точок дотику, адже корисна — це і низькокалорійна (що важливо саме навесні, коли хочеться скинути зайвих пару кілограмів), і багата вітамінами їжа (щоб не лише наповнити ослаблений організм силою, а й надати лиску вашій красі).
Пропонуємо вам кілька рецептів, які задовольнять ці побажання.
Обід весняний: салат «Капріччо», зелений борщ, спагеті із соусом зі шпинату, сік гарбузово-моркв'яно- яблучний. (Обсяги інгредієнтів визначайте відповідно до кількості столувальників).

Усушка, утруска,

Усушка, утруска,

Поговоримо про те, як краще зберегти вiтамiни у продуктах харчування, тим самим забезпечивши собі повноцінний раціон.
Вміст вітамінів у продуктах може суттєво мінятися. Так, скажімо, при кип'ятінні молока кількість вітамінів, які містяться у ньому, значно зменшується. Це не означає, що потрібно вживати некип'ячене молоко, тим більше куплене на базарі. Для цього існує пастеризоване молоко, яке пройшло відповідну термічну обробку і відповідну заводську перевірку, що гарантує безпеку вживання сирого молока.