Крокодил по-київськи

11.08.2007
Крокодил по-київськи

У Київське водосховище подiбного «крокодила Гену» випустив хтось із нуворишів, якому набридла екзотична домашня «забавка», припускають у МНС. (Фото РЕЙТЕР.)

      За інформацією чоловіка, який напередодні зателефонував до управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, у Київському морі він на власні очі бачив крокодила.

      Шокуючи новину «УМ» повідомили в столичному зоопарку — саме туди спершу зателефонував чоловік і переконував, що щойно бачив у Київському водосховищі рептилію, яка спокійно плаває, незважаючи на те, що це місце є улюбленим у місцевих відпочивальників. Співробітники зоопарку порадили очевидцю цього небезпечного курйозу негайно звернутися до МНС. У прес-службі управління МНС столичної області нам підтвердили, що такий сигнал справді отримали, а чоловік, який телефонував, на сто відсотків упевнений у правоті власних слів.

      Еменесники виїхали на місце знахідки і перевіряють цю інформацію. Є припущення, що крокодила випустили у водойму свідомо. Очевидно, комусь із багатих «любителів тварин» набридла небезпечна домашня «забавка».

      Якщо крокодил у Дніпрі виявиться правдою, київським еменесникам доведеться переймати досвід у своїх маріупольських колег. Останні вже четвертий день поспіль не можуть упіймати крокодила, який втік із цирку «Шапіто» майже три місяці тому.

      У Донецькій області на ноги підняті всі рятувальники. Вони сидять у засідці на березі Азовського моря, намагаючись вистежити небезпечну тварину.

      Годзі втік із цирку 31 травня під час проведення промо-акції. Спершу рептилію шукали, однак потім вирішили, що вона не виживе у солоній воді. Проте Годзі зумів пристосуватися до екстремальних умов. «3 серпня до управління з питань надзвичайних ситуацій Маріуполя надійшов телефонний дзвінок від чоловіка, який стверджував, що має фотознімок крокодила на березі моря, — розповіла «УМ» заступник начальника Центру громадських зв'язків МНС у Донецькій області Інна Сєдова. — Чоловiк є працівником місцевого судноремонтного заводу. Саме на території заводу і мешкає вже майже три місяці рептилія».

      За словами Інни Олександрівни, Годзі ще зовсім дитина. Йому всього півтора року, а довжина — не більша півтора метра. «Тому він дуже наляканий і рятувальникам ніяк не вдається його спіймати. Вдалося зв'язатися телефоном із дресирувальником Годзі, той порадив використати як приманку білу мишу. Та оскільки нам не вдалося її знайти, використаємо білу морську свинку».

      Коли рептилію таки впіймають, передбачити не може ніхто. Еменесники придумали новий план. Морську свинку хочуть розмістити на палубі, а за час, поки Годзі вилізе на берег і підбиратиметься до неї, у воді розставлять сіті. Завдання ускладнене  тим, що крокодил мешкає в межах затонулої тридцятиметрової баржі.

      Яким чином нільській рептилії вдалося вижити в умовах дикої природи і солоної води? У київському зоопарку «УМ» повідомили, що твердження, ніби рептилія живе тільки у прісних водах, хибне, а все залежить, в першу чергу, від виду. Після того як Годзі спіймають, обіцяють не віддавати його на гаманці зі шкіри. Найімовірніше, його повернуть власнику цирку або передадуть до якогось звіринця.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>