НОВИНИ ПЛЮС

29.03.2007
90-річчя уряду

      28 червня виповнюється 90 років від дня створення першого уряду України — Генерального секретаріату Центральної Ради. Цей ювілей Україна відзначатиме на державному рівні. Наразі Кабмін утворив оргкомітет iз підготовки святкувань, який очолив віце-прем'єр Дмитро Табачник. У найближчі два тижні оргкомітет має внести пропозиції щодо майбутніх святкових заходів.

Вбивство у банку

      У запорізькому офісі «Укрсиббанку» охоронець застрелив колишнього співробітника цього банку. Як розповів сам охоронець, чоловік підійшов до колишніх колег і попросив пустити його в банк зателефонувати. Потім пішов, але хвилин через 10 повернувся й, з ножем, накинувся на охоронця. Захищаючись, той застрелив нападника.

       Запорізька міськпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею 348

Кримінального кодексу (посягання на життя співробітника правоохоронного органу або члена формування з охорони громадського порядку).

«Святкові» поїзди

      «Укрзалізниця» пустить на свята ще два додаткових поїзди: у напрямку Одеси та Херсона. Так, потяг № 258/257 Одеса—Київ відправлятиметься з Одеси 5, 9, 15 квітня та 2 і 10 травня, а в зворотному напрямку — 6, 10, 16 квітня та 3 і 11 травня. Потяг № 291/292 Херсон—Київ із Києва відправлятиметься  6, 10, 13, 26, 28 квітня та 3 травня, а до Херсона — 5, 9, 12, 25, 27 квітня та 2 травня, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

* * *

      Придніпровська залізниця з 26 березня змінила графік руху 22 пасажирських поїздів у зв'язку з плановим ремонтом, повідомляє її прес-служба. Зокрема, потяги, що йдуть через територію Дніпропетровської області з Києва, Львова, Одеси, Кривого Рогу, Умані в напрямку Донецька, замість станцій Синельниково-2, Чапліно, Просяна, Межова проходитимуть через Новомосковськ-Дніпровський, Павлоград-1, Красноармійськ. Такий графік руху зберігатиметься до 3 травня.

Війна в Іраку

      Майже одночасно вибухнули позавчора дві вантажівки у місті Таль-Афар, що поблизу кордону з Сирією. 63 особи загинули та понад 120 отримали поранення. Одну з машин було підірвано поблизу шиїтської мечеті: терорист-самогубця перед цим зібрав навколо вантажівки людей, заявивши, що привіз дешеву пшеницю. Інша вантажівка вибухнула на базарі вживаних авто. Оскільки більшість жертв становили шиїти, то учора вночі вони, на знак помсти, влаштували криваву різню — загинули більше 50 осіб в сунітських районах міста.

* * *

      Сенат США проголосував за остаточне виведення американських військ із Іраку 31 березня 2008 року. Минулої п'ятниці нижня палата Конгресу — Палата представників — схвалила власний закон, яким зобов'язує уряд США вивести американські війська з Іраку щонайпiзнiше до кінця серпня 2008 року. Президент Джордж Буш заявив, що накладе вето на обидва закони.

Корупція в Єврокомісії

      Щонайменше 150 поліцейських провели в Бельгії, Франції, Люксембурзі та Італії обшуки приблизно в 30 офісах Єврокомісії, в офісах євродепутатів та приватних помешканнях, повідомляє польська «Газета Виборча». Бельгійська прокуратура підозрює, що окремі чиновники ЄК могли брати хабарі від охоронних фірм та посередників із продажу нерухомості в обмін за відступ від звичайної конкурсної процедури на оренду приміщень під офіси. Кільком заарештованим службовцям ЄК вчора мали висунути звинувачення або звільнити з-під арешту.

Боротьба за владу в Конго: 600 убитих

      Бі-Бі-Сі повідомляє з посиланням на інформацію від дипломатів ЄС, що в столиці Демократичної Республіки Конго — Кіншасі — впродовж останнього тижня загинули в сутичках приблизно 600 осіб. Бої йдуть між урядовими військами та загонами опозиційного лідера Жана-П'єра Бемби, який програв минулорічні президентські вибори діючому президенту Джозефу Кабілі, але надалі відмовляється визнати свою поразку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>